Σέρρες-19χρονος πιλότος: «Είμαι καλά, θα ξαναπετούσα αύριο αν μπορούσα»

Ο Στέργιος περιέγραψε πώς έγινε η συντριβή του Τσέσνα

Ο 19χρονος Στέργιος, ο πιλότος του μονοκινητήριου Τσέσνα που συνετρίβη πάνω σε τοίχο σπιτιού στην Πρώτη Σερρών μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον δημοσιογράφο Άρη Λάμπο για την περιπέτεια που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή. 

Σέρρες-Πτώση Τσέσνα: Η μητέρα του πιλότου, του έδωσε τις πρώτες βοήθειες

Όπως λέει, τηρούσε ό,τι προβλέπει ο κανονισμός, ενώ προσπαθούσε μέχρι την τελευταία στιγμή να σηκώσει το αεροπλάνο ώστε να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

«Η υγεία μου είναι καλά και αν μπορούσα να σηκωθώ θα πετούσα και αύριο. Δεν έχω κανένα σοκ μετά από αυτό που έγινε» δήλωσε ο 19χρονος, ο οποίος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, με ένα σπάσιμο στη μύτη.

Όπως εξήγησε, «η διαδρομή ήταν από Στρυμόνα να πάω μετά Αη Στράτη αλλά εγώ ζήτησα από τον πύργο να πάω στην Πρώτη επειδή είναι στο δρόμο μου, να κατεβώ στα 1000 πόδια και να παραμείνω σε εκείνη την περιοχή για δέκα λεπτά».

Βίντεο ντοκούμεντο: Η στιγμή της συντριβής του αεροσκάφους στις Σέρρες

Δείτε στο video-ντοκουμέντο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τη στιγμή της συντριβής του Τσέσνα, αλλά και τη μητέρα του 19χρονου πιλότου να τρέχει προκειμένου να του δώσει τις πρώτες βοήθειες

Στην ερώτηση αν το ζήτησε αυτό επειδή εκεί είναι οι γονείς του και ήθελε να τον δούν, απάντησε «ναι, ναι…ακριβώς».

Ο νεαρός πιλότος τονίζει πως «πετούσα στο προβλεπόμενο ύψος και υπήρξε κάποια βλάβη με τον κινητήρα και όταν έδωσα ώθηση για να ανέβω ψηλά δεν ακολούθησε δεν συνέχισε. Δεν ξέρω τι συνέβη ίσως κάποιο σοκ στον κινητήρα γιατί είναι ευαίσθητοι. Τα αεροπλάνα είναι καινούρια, της σχολής, δεν είναι παλιά οπότε και η συντήρηση είναι σωστή».

Τι έφταιξε και έπεσε το μονοκινητήριο αεροσκάφος στις Σέρρες

«Εγώ είχα κάνει τη σόλο μου πτήση πριν από δυο εβδομάδες τρεις και από τότε μέχρι σήμερα έχω κάνει άλλες 20 ώρες σόλο, μόνος μου στο αεροπλ άνο. Σε αυτή την περιοχή είχα ξαναπάει, είχα ξαναπεράσει χαμηλά στα χίλια πόδια την Παρασκευή, δεν ήταν πρώτη φορά να πεις ότι δεν ήξερα» πρόσθεσε.

Ο 19χρονος περιέγραψε πως είχε τις αισθήσεις του όλη την ώρα. «Προσπαθούσα να μην πάω προς το κτίριο να πάω προς το δέντρο αν είναι να χτυπήσω κάτι. Μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο προσπαθούσα να το σηκώσω».


 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top