Τέσσερις υπέροχες φάρμες με ζώα, λίγα χιλιόμετρα από την Αθήνα!

Φάρμες στην Αττική για παιχνίδι όλη την ημέρα

Σας λείπει ο καθαρός αέρας, η φύση, μια βόλτα στην εξοχή, η θέα του πρασίνου... και αδυνατείτε να κάνετε μια σύντομη εκδρομή σε έναν προορισμό εκτός της πόλης;

Καταρράκτες, πλατάνια, σοκάκια - Μία υπέροχη εκδρομή κοντά στην Αθήνα

Τέσσερις χώροι, φάρμες και περιβόλια, πιο συγκεκριμένα, σας δίνουν τη δυνατότητα να έρθετε πιο κοντά στη φύση, να εισπνεύσετε οξυγόνο, να κάνετε βόλτες σε καταπράσινα μονοπάτια, να δοκιμάσετε καρπούς κατευθείαν από τα δέντρα, να γνωριστείτε με τη βιολογική καλλιέργεια… ακόμα και να συναντήσετε ζωάκια! Κι όλα αυτά μόνο λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας!

Στη Νέα Μάκρη θα βρείτε τη «Farma Moo» (Λεωφ. Διονύσου), στον Αυλώνα Αττικής την «Crazy Farm» (43ο χλμ. Π.Ε.Ο.Α.Θ. -Θέση Σείριος), στις Αφίδνες το «Κτήμα Λακκαγκίνη» (οδός Αγίας Τριάδος) και στον Τύμβο Μαραθώνα το αγρόκτημα «Διαμάντι» (Θησέως 2 και Αγ. Παρασκευής).

Ας δούμε από κοντά τι προσφέρουν σε όσους αποφασίσουν να τις επισκεφτούν.

«Farma Moo»

To κτήμα «Farma Moo» βρίσκεται σε μια υπέροχη τοποθεσία, στην κοιλάδα της Ντάριζας, δίπλα στο ποτάμι κι ανάμεσα στις πλαγιές της Πεντέλης, σε μια έκταση 40 στρεμμάτων.

Είναι ένα αγρόκτημα όπου σας δίνεται η δυνατότητα να βιώσετε την εμπειρία της αγροτικής ζωής, καλλιεργώντας το δικό σας βιολογικό περιβόλι, ενώ θα μπορέσετε να δείτε από κοντά τα ζωάκια της φάρμας: Κότες, κουνέλια, άλογα, πόνυ, γαιδουράκι, πάπιες, χήνες, κατσικάκια προβατάκια, καθώς και ένα ελαφάκι θα σας μυήσουν ακόμη περισσότερο στην αγροτική ζωή!

Φωτογραφία «Farma Moo»

Φωτογραφία «Farma Moo»

Τα παιδιά σας θα έρθουν πιο κοντά στη φύση παίζοντας και μαθαίνοντας, ενώ θα χαλαρώσετε οικογνειακώς και θα ξεφύγετε από τους ρυθμούς της καθημερινότας και της πόλης.

Επίσης, από το «Farma Moo» μπορείτε να προμηθευτείτε με μέλι παράγωγης της φάρμας, φρέσκα αβγά και λαχανικά εποχής.

Φωτογραφία «Farma Moo»

«Crazy Farm»

Στο κτήμα «Crazy Farm» στον Αυλώνα Αττικής, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να έρθει πιο κοντά με τη φύση και τα μυστικά του αγροτουρισμού, συμμετέχοντας ενεργά στις εποχιακές ή κατασκευαστικές εργασίες της φάρμας.

Φωτογραφία «Crazy Farm»

Εξερευνήστε τα 32 στρέμματα του κτήματος και περιηγηθείτε στα μποστάνια, τους στάβλους, το πηγάδι, το ποταμάκι, το δάσος με τα πλατάνια κ.ά. Επίσης, εκεί θα δείτε από κοντά και θα ταΐσετε τα ζωάκια της φάρμας.

Φωτογραφία «Crazy Farm»

Όσον αφορά στη διαμονή: Θα μείνετε με την οικογένειά σας σε υπέροχα παραδοσιακά και ευρύχωρα δωμάτια, ενώ θα γευτείτε λαχταριστές αυθεντικές συνταγές. 
 

Ονειρικές εκδρομές κοντά στην Αθήνα για το τριήμερο 25ης Μαρτίου

«Κτήμα Λακκαγκίνη»

Το Κτήμα Λακκαγκίνη βρίσκεται στους ανατολικούς πρόποδες της Πάρνηθας (στις Αφίδνες), μόλις 34 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, η οποία πρωτοξεκίνησε το 1918 και έκτοτε περνάει από πατέρα σε γιο. 

Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στο καταπράσινο περιβάλλον, σε μία υπέροχη ήσυχη τοποθεσία, με βουνίσιο χαρακτήρα. Μην αμελήσετε να κάνετε μια βόλτα στο κτήμα και στα υπέροχα φυσικά μονοπάτια, καθώς και να γνωρίσετε και τα ζωάκια της φάρμας. 

Στο κτήμα φιλοξενούνται άλογα, ελάφια, γαϊδουράκια, αλλά και λάμα και καγκουρό, τα οποία μπορείτε να δείτε από κοντά, ενώ πετρόχτιστο καφέ-εστιατόριο του κτήματος, που το χαρακτηρίζει η διακριτική πολυτέλεια, μπορείτε να απολαύσετε παραδοσιακές πίτες και χειροποίητα ζυμαρικά.

Από την άνοιξη και μετά υπάρχουν τραπεζάκια για τους επισκέπτες και στη μεγάλη, άνετη αυλή, ενώ τα παιδιά μπορούν να παίξουν στην εξωτερική περιφραγμένη παιδική χαρά που προσφέρει το κτήμα, αλλά και τον οργανωμένο παιδότοπο στον κάτω όροφο του εστιατορίου. 

Μπάνιο στο βουνό! Πέντε υπέροχες ορεινές «παραλίες»

Φωτογραφία «Διαμάντι»

Αγρόκτημα «Διαμάντι»

Πρόκειται για ένα οικολογικό αγρόκτημα, από τα πρώτα που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα και λειτουργεί από το 1985 με ευρεία παραγωγή πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων, ενώ είναι το πρώτο που πήρε επίσημη πιστοποίηση για τα προϊόντα του.

Φωτογραφία «Διαμάντι»

Το κτήμα αποτελείται από 180 στρέμματα με υπαίθριες καλλιέργειες, 12 στρέμματα θερμοκηπίου, στάβλο 1.000 τ.μ. με κοπάδι αιγοπροβάτων, ενώ περιλαμβάνει κι ένα εργοστάσιο παραγωγής γιαουρτιού.

Το «Διαμάντι» είναι ανοιχτό για το κοινό καθε Σαββατοκύριακο, ενώ από εκεί μπορείτε να προμηθευτείτε όλα τα καλλιεργήσιμα εποχιακά λαχανικά. Αυτή την περίοδο, για παράδειγμα, θα βρείτε μπάμιες, σπανάκι, πατάτες, κολοκυθάκια, κουνουπίδια, μπρόκολα, φασόλια πράσινα, σέσκουλα, άγρια ραδίκια, μακριές πιπεριές κ.ά. Φυσικά, το κτήμα παράγει και δικό του τυρί, όπως και γιαούρτι.

Φωτογραφία «Διαμάντι»

Φωτογραφία «Διαμάντι»

Είναι ιδανικός προορισμός για όλη την οικογένεια, αφού τα παιδιά σας θα ενθουσιαστούν με τα δεντρόσπιτα της φάρμας, καθώς και από τις αγροτικές εργασίες στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν εθελοντικά.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top