Ορεινή Κορινθία: 20 χωριά έμειναν χωρίς ρεύμα για 25 ώρες

«Θαμμένα» στο χιόνι χωριά στη Φθιώτιδα 

Χάος άφησε πίσω του ο "Ραφαήλ" που έπληξε τη χώρα τις τελευταίες δύο ημέρες. Στην ορεινή Κορινθία 20 χωριά έμειναν χωρίς ρεύμα μέσα στην παγωνιά και το χιόνι για περισσότερες από 24 ώρες. Στην Φθιώτιδα χωριά έχουν θαφτεί στο χιόνι. Στην Κρήτη η ισχυρή νεροποντή πλημμύρισε δρόμους, ενώ κινδύνευσε να πνιγεί οδηγός αυτοκινήτου.

Χρειάστηκαν μόλις  20 πόντοι χιόνι για να κοπεί το ρεύμα σε 20 χωριά στην Ορεινή Κορινθία στο δήμο Φενεών. Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι. Δε μπορούν να καταλάβουν πώς γίνεται το 2019 να μένουν χωρίς ρεύμα αποκλεισμένοι μέσα στο κρύο της Πρωτοχρονιάς.

Η διακοπή της ηλεκτροδότησης κράτησε 25 ολόκληρες ώρες στο χωριό Γκούρα Κορινθίας, η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη για τους λιγοστούς μόνιμους κατοίκους. 

Τα εκχιονιστικά χτενίζουν την άσφαλτο όμως οι τελευταίες 25 ώρες ήταν εφιαλτικές για ηλικιωμένους, παιδιά και εκδρομείς.  

«Θαμμένα» στο χιόνι χωριά στη Φθιώτιδα 

Στην ορεινή Φθιώτιδα χωριά έχουν θαφτεί στο χιόνι. Μηχανήματα προσπαθούν να ανοίξουν τους δρόμους. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Δυο οικογένειες ζήτησαν τη συνδρομή των αρχών καθώς δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στη Λαμία. Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι.  

Η κίνηση στο οδικό ορεινό δίκτυο των νομών Φθιώτιδας, Αρκαδίας, Αργολίδας, Φωκίδας και Κορινθίας  γίνεται μόνο  με αλυσίδες.

Χανιά: Κινδύνευσε να πνιγεί οδηγός αυτοκινήτου από τα νερά 

Άγιο είχε ένας οδηγός στο Κολυμπάρι Χανίων. Το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου. Ο γαμπρός του οδηγού περιγράφει τις δραματικές στιγμές της διάσωσης. 

Έπεσε το βουνό στην Εθνική Οδό 

Οι ουρανοί «άνοιξαν» χθες σε ολόκληρη την Κρήτη. Στην Κίσσαμο μάλιστα έπεσε το βουνό πάνω στην εθνική οδό. 

Στα Χανιά, κεντρικοί δρόμοι μέσα στην πόλη μετατράπηκαν σε χειμάρρους. Σε 12 ώρες έβρεξε για μισό χρόνο. Η Πυροσβεστική σε Ηράκλειο και Χανιά δεχόταν κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα. 

Κως: Πλημμύρισαν οι δρόμοι 

Ο Ραφαήλ μαστίγωσε  και την Κω. Οι οδηγοί των αυτοκινήτων έκπληκτοι έβλεπαν τους δρόμους να μετατρέπονται σε χειμμάρους μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Ποτάμια υπερχείλισαν ενώ εγκλωβίστηκε και ένας οδηγός αυτοκινήτου. 

Στην  παραλία της Κορίνθου οι θυελλώδεις άνεμοι έβγαλαν τα κύματα στη στεριά. Ήταν τόση η μανία της φύσης που σκέπασε  ακόμα και ένα  παρκινγκ. 

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top