Στάχτη έγινε παραδοσιακό καφενείο

Εκείνη την ώρα το κατάστημα ήταν γεμάτο κόσμο

Στάχτη έγινε ένα από τα ιστορικότερα καφενεία. Πρόκειται για το παραδοσιακό καφενείο «η Μουριά» με ιστορία χρόνων, που βρίσκεται στην πλατεία της Γαστούνης, ακριβώς απέναντι από την εκκλησία του παραδοσιακού οικισμού. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε ξαφνικά, λίγο μετά της 8 χθες το βράδυ, στην ξύλινη οροφή του καφενείου από άγνωστη αιτία.

Εκείνη την ώρα το κατάστημα ήταν γεμάτο κόσμο και όπως ήταν επόμενο προκλήθηκε πανικός. Ευτυχώς οι ιδιοκτήτες με ψυχραιμία εκκένωσαν το κτίριο χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Λίγα λεπτά αργότερα η οροφή κατέρρευσε.  Η φωτιά, λόγω των εύφλεκτων υλικών πήρε διαστάσεις και επεκτάθηκε σε ολόκληρο το κατάστημα. 

Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής άνδρες της οποίας προσπάθησαν να σβήσουν στη φωτιά. Το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν οι πυροσβέστες ήταν να αποτρέψουν την επέκταση της πυρκαγιάς σε γειτονικά κτίρια. Δυστυχώς το ιστορικό καφενείο της πόλης καταστράφηκε ολοσχερώς.   

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός επισήμανε  μεταξύ άλλων ότι πρέπει να αλλάξει η δομή ανά «Καλλικρατικό» δήμο έτσι ώστε να υπάρξει πρόβλεψη για Πυροσβεστική Υπηρεσία που θα μπορεί να παρεμβαίνει γρήγορα και αποτελεσματικά. Ο ίδιος σημείωσε ότι ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα από τη μεγάλη φωτιά και υπενθύμισε ότι στη Γαστούνη πριν από χρόνια είχε σημειωθεί ακόμα μία μεγάλη πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στην κεντρική πλατεία της πόλης.
 

Δείτε όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR CHANNEL εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top