Η Αθηναϊκή Ριβιέρα στο μεταπτυχιακό του Columbia University της Νέας Υόρκης

Τις υπέροχες παραλίες και τα σημαντικά αξιοθέατα τις Αθηναϊκής Ριβιέρας μελέτησαν οι φοιτητές

Το Columbia University, ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο, και συγκεκριμένα το μεταπτυχιακό της αρχιτεκτονικής GSAPP - Graduate School of Architecture, Planning and Preservation, ασχολήθηκε με την Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Στα πλαίσια της μεταπτυχιακής μελέτης της σχολής για την ανάπτυξη της ακτογραμμής το πανεπιστήμιο κάλεσε τον καθηγητή αρχιτεκτονικής Κωνσταντίνο Πανταζή ώστε να κατευθύνει και να οργανώσει το συγκεκριμένο project. Οι φοιτητές που παρακολούθησαν το project κλήθηκαν να μελετήσουν και να παρουσιάσουν εργασίες και σχέδια για την ανάπτυξη της ακτογραμμής από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο.

Τις  υπέροχες παραλίες και τα σημαντικά αξιοθέατα τις Αθηναϊκής Ριβιέρας είχαν την δυνατότητα να μελετήσουν οι φοιτητές του Columbia university και στη συνέχεια  να παρουσιάσουν εργασίες και σχέδια για την ανάπτυξη της ακτογραμμής από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο.

Το project αυτό ,που είναι πολύ σημαντικό καθώς η Αθηναϊκή Ριβιέρα δίνει τροφή για σκέψη και μελέτη σε επιστήμονες και δημιουργεί ενδιαφέρον για ανάπτυξη στην Ελλάδα ,παρουσίασε ο καθηγητής αρχιτεκτονικής Κωνσταντίνος Πανταζής.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας Χρύσανθος Πανάς  μίλησε  στους φοιτητές και σχολίασε  τις προτάσεις και τις εργασίες τους:

«Είναι μεγάλες οι  δυνατότητες ανάπτυξης και να μάθουν όλοι ότι η Αθήνα είναι πρωτεύουσα που διαθέτει πλεονεκτήματα καθώς συνδυάζει θάλασσα».

Στα πλαίσια του προγράμματος οι φοιτητές του Columbia Graduate School of Architecture έχουν προσκληθεί να επισκεφθούν την Αθήνα τον Μάρτιο για να περιηγηθούν στην Αθηναϊκή ακτογραμμή.

 

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top