Ημερίδα για τα Δικαιώματα των AμεA-Διεκδικούν έναν προσβάσιμο και καλύτερο κόσμο!

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Ημερίδα για τα Δικαιώματα των AμεA-Διεκδικούν έναν προσβάσιμο και καλύτερο κόσμο!

Ημερίδα για την «Ευρωπαϊκή Πράξη Προσβασιμότητας» και την αναμόρφωση της προνοιακής πολιτικής για τα ΑμεΑ διοργανώνεται την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Η Ευρωπαϊκή Πράξη Προσβασιμότητας, είναι ένα σημαντικό νομοθέτημα, μια νέα ευρωπαϊκή οδηγία που θα αλλάξει τα πάντα στις προδιαγραφές των προϊόντων και των υπηρεσιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως της ψηφιακής αγοράς, ώστε να γίνουν προσβάσιμα για τους ανθρώπους με αναπηρία και για άλλα εμποδιζόμενα πρόσωπα, και συζητείται αυτή την περίοδο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η ημερίδα θα περιλάβει δύο συνεδρίες. Στην πρώτη, η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα θα παρουσιάσει τα βασικά σημεία της γνωμοδότησής της για την Ευρωπαϊκή Πράξη Προσβασιμότητας, ενώ θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από εκπροσώπους φορέων της αναπηρίας και ειδικούς και συζήτηση με το κοινό.

Στη δεύτερη, με κεντρική ομιλήτρια την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, και με παρεμβάσεις από φορείς του αναπηρικού κινήματος και ειδικούς, θα συζητηθεί η θέση της αναπηρίας στο πλαίσιο της αναμόρφωσης της προνοιακής πολιτικής.

Τις συζητήσεις της ημερίδας θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ελένη Τσαγκά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΟΤΕ: Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΠΟΥ: Ίδρυμα Ευγενίδου (Πλανητάριο) Πεντέλης 11 , Π.Φάληρο, Αθήνα 1ος Όροφος

Δείτε στο αρχείο Word που ακολουθεί όλο το πρόγραμμα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ.docxΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ.docx

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top