ΕΡΜΟΥ:Αξία ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ! Ποζάρει σε λίστα με την 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης και τα Ηλύσια Πεδία!

Είναι ο 25ος πιο ακριβός δρόμος στον κόσμο! ΒΙΝΤΕΟ

Ανθεκτική στην κρίση αποδεικνύεται η οδός Ερμού. Σύμφωνα με διεθνή έρευνα είναι ο 25ος πιο ακριβός εμπορικός δρόμος στον κόσμο με τα ενοίκια των καταστημάτων να κυμαίνονται στα 2.000 ευρώ το τετραγωνικό και πάνω (με μέση τιμή στα 2.340 ευρώ το τετραγωνικό)!

Η οδός Ερμού έχει τη δική της ιστορία και αναμφισβήτητα είναι η ναυαρχίδα των εμπορικών δρόμων του λεκανοπεδίου. Όπως δήλωσε στο Star, ο Δημήτρης Διγενόπουλος, που άνοιξε το κατάστημα του στην Ερμού πριν 4 χρόνια, τα ενοίκια έχουν μικρότερη πτώση σε σχέση με άλλες περιοχές της Αθήνας.

«Ένα κατάστημα των 100-120 τετραγωνικών, κάτω από την Καπνικαρέα μπορείς να το βρεις από 12.000 ευρώ έως και 18.000 ευρώ το μήνα», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί του κλάδου, η Ερμού με την επισκεψιμότητα που προσφέρει επωφελούμενη και από το τουριστικό ρεύμα, έχει κατορθώσει να αντιμετωπίσει ως ένα βαθμό τη μάστιγα του λουκέτου.

«Αυτή τη στιγμή στην Ερμού δεν υπάρχουν διαθέσιμα καταστήματα προς μίσθωση, η άφιξη των μεγάλων αλυσίδων έχει φέρει σταθερότητα στις τιμές των ενοικίων», δήλωσε στο Star η μεσίτρια Σταυρούλα Βαμβακά.

«Ο δρόμος έχει κάποιες αντοχές και αν επιστρέψουμε στην ανάπτυξη, ίσως η Ερμού επιστρέψει στην αίγλη που είχε πριν 8 με 10 χρόνια», τόνισε ο Νίκος Κουγιουμτζής, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας.

Σύμφωνα πάντως με την παγκόσμια έρευνα “main streets across the world” (για το 2016) , ακριβότερός εμπορικός δρόμος παραμένει παγκοσμίως η πασίγνωστη 5η λεωφόρος της Νέας Υόρκης, με πάνω από 29.000 ευρώ ενοίκιο το τ.μ, ενώ ακολουθούν η Κόζγουεϊ Μπέι στο Χονγκ Κονγκ και τα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top