ΔΕΙΤΕ:38 χρόνια από το Κωσταλέξι! Η υπόθεση της Ελένης που ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ την Ελλάδα

Το δράμα του 1978 και τα παρόμοια φαινόμενα που δεν έχουν τελειώσει

​Ήταν 7 Νοεμβρίου του 1978 όταν όλη η Ελλάδα έμαθε το χωριό Κωσταλέξι της Λαμίας. Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε αφορά την τότε 47χρονη Ελένη Καρυώτη και είναι τουλάχιστον σοκαριστική! Δυστυχώς, 38 χρόνια μετά… και τα παρόμοια φαινόμενα συνεχίζονται!

«Η Ελένη του Κωσταλέξι»

Ήταν η μέρα που εκείνη είδε για πρώτη φορά το φως του ήλιου ύστερα από 29 χρόνια, καθώς οι γονείς της την κρατούσαν κλεισμένη στο υπόγειο.

kstlxfrstr3.jpg
Οι δημοσιογράφοι και οι αστυνομικοί, όταν άνοιξαν την πόρτα αντίκρυσαν μια κοπέλα γυμνή, σκεπασμένη μόνο με μια κουβέρτα, βρώμικη, που συμπεριφερόταν σαν αγρίμι στην θέα των ανθρώπων. Δεν μιλούσε, μόνο κραύγαζε, λόγια ακαταλαβίστικά.

Η υπόθεση είχε πολλές εξηγήσεις. Όμως μια ήταν η επικρατέστερη. Την περίοδο του εμφυλίου, η Ελένη, τότε μόλις 18 ετών, είχε συνάψει σχέση με τον δάσκαλο του χωριού.

Εκτός από την «ατίμωση» που υπέστη η οικογένειά της, καθώς δεν είχε ακόμα παντρευτεί, η ιστορία είχε και πολιτική χροιά. Ο δάσκαλος είχε ταχθεί με το μέρος των κομμουνιστών ανταρτών, ενώ η οικογένεια της Ελένης θεωρούνταν και ήταν, σκληροπυρηνικοί δεξιοί και εθνικόφρονες.

885f8063be06b5c7c653b7fe8fb236bb.jpg
Το μόνο που μπορούσε να γίνει, ήταν να μην εμφανίζεται πλέον δημόσια η Ελένη, κάτι που οι γονείς έκαναν χωρίς να το ξανασκεφτούν, φυλακίζοντάς την στο υπόγειο.

Όλο το χωριό κράτησε σιγή ιχθύος, κάνοντας το περιστατικό ένα μυστικό που χάθηκε στην λήθη των χρόνων που πέρασαν. Ένα άλλο πάλι σενάριο που ήρθε στο φως χρόνια αργότερα, λέει πως η Ελένη ήταν ψυχικά ασθενής και πως η ιστορία με τον αντάρτη ήταν δημιούργημα του Τύπου.

γη.jpg
Οι γιατροί συνέστησαν να την κλείσουν σε ψυχιατρείο, όμως τα ιδρύματα τότε ήταν χειρότερα και από φυλακή. Έτσι ο πατέρας της την έκλεισε στο σπίτι, με τις συνθήκες διαβίωσης να είναι άθλιες και για εκείνη αλλά και για την οικογένεια. Η πραγματική αλήθεια βέβαια δεν έχει γίνει γνωστή με βεβαιότητα.

Όμως η ιστορία έχει και συνέχεια. Αρχικά η Ελένη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και αργότερα σε ψυχιατρικό ίδρυμα. Είκοσι χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 1998, εξαφανίστηκε και από τότε η τύχη της αγνοείται. Μια ιστορία λοιπόν που άρχισε παράξενα τελείωσε με τον ίδιο τρόπο.

δθξδ.jpg
Σήμερα κανείς δεν γνωρίζει τι έγινε η Ελένη του Κωσταλέξι, η 47χρονη γυναίκα που συγκλόνισε την Ελλάδα και παραμένει γνωστή μέχρι και σήμερα...

Επιμέλεια: Αλέκα Νικόλα

Email:anikola@star.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top