«Φοβηθήκαμε, τα πάντα κουνιόντουσαν»! Έλληνες της Ιταλίας περιγράφουν τις στιγμές ΠΑΝΙΚΟΥ

Έσπασαν τα τηλέφωνα από συγγενείς στην Ελλάδα που ανησυχούσαν

Λεπτό προς λεπτό περιγράφουν τις στιγμές πανικού που ακολούθησαν το σημερινό ισχυρότατο χτύπημα του Εγκέλαδου Έλληνες που ζουν στην Ιταλία.

Όπως τονίζει ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στην Περούτζια μπορεί και οι Έλληνες που ζουν στην Ιταλία να έχουν μάθει καλά πλέον τον… χορό των ρίχτερ, όμως ο σημερινός ήταν ο πιο τρομακτικός!

«Το επίκεντρο ήταν δυστυχώς πολύ κ��ντά στην Περούτζια. Ήταν πολύ δυνατός, κράτησε πολύ ώρα. Εμείς είμαστε συνηθισμένοι δυστυχώς εδώ στην περιοχή, αλλά τόσο πολύ δυνατό… Εγώ προσωπικά δεν το είχα νιώσει ποτέ. Βγήκαν όλοι, προφανώς, φοβήθηκαν...» λέει στο STAR ο κ. Κώστας Χριστογιάννης.

Οι Έλληνες που έχουν φίλους, συγγενείς ή παιδιά που σπουδάζουν στην ιταλική πόλη, έσπασαν τα τηλέφωνα του Προξενείου.

«Θέλω να διαβεβαιώσω τις οικογένειες των φοιτητών και γενικά των Ελλήνων που είναι εδώ. Η Περούτζια δεν έπαθε ζημιές, δεν έχουμε τραυματισμένους. Η ελληνική κοινότητα είναι καλά» ξεκαθαρίζει ο κ. Χριστογιάννης.

«Ήμουνα στο σπίτι. Είχε μεγάλη διάρκεια. 30 δευτερόλεπτα. Μετά έφυγα, βγήκα από το σπίτι. Πήγα σε μια φίλη που είναι πάνω σε β��υνό. Δεν πήγα στο κέντρο σήμερα, γιατί είναι τα παλιά τα σπίτια εκεί. Να σας πω την αλήθεια, φοβήθηκα» περιγράφει στο STAR η Μαρία Συνοδινού, η οποία μένει στην Περούτζια.

Η σεισμική δόνηση των 6,5 ρίχτερ, όμως, δεν έγινε αισθητή μόνο στην κεντρική Ιταλία. Λόγω έντασης και χαμηλού εστιακού βάθους τρόμαξε ακόμη και τους κατοίκους της Νάπολης, η οποία βρίσκεται 235 χλμ. νοτιότερα από το επίκεντρο του σεισμού.

«Τα πάντα κινήθηκαν. Τα φώτα για πολύ χρονικό διάστημα είχαν μεγάλη ταλάντωση και επειδή εμείς έχουμε πάντα τη σκέψη εδώ για το Βεζούβιο, δεν είμαστε ποτέ ήσυχοι, σκεφτήκαμε μήπως... Παρόλο που εμείς είμαστε στον τελευταίο όροφο και υποτίθεται ότι τον ακούσαμε πολύ περισσότερο από τους άλλους στα ισόγεια, δεν βγήκαμε στους δρόμους...» τονίζει η Νικολέττα Κοκκίνου, η οποία μένει στη Νάπολη.

Η Ελλάδα πάντως είναι πρόθυμη να προσφέρει τη βοήθειά της στην Ιταλία, εάν χρειαστεί. Μετά από οδηγία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ένα C-130 της πολεμικής αεροπορίας βρίσκεται σε ετοιμότητα αναχώρησης προς τη γειτονική χώρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top