ΞΕΣΠΑ η μάνα του Βαγγέλη Γιακουμάκη:«Θέλω όσοι ξέρουν την αλήθεια για το παιδί μου να μιλήσουν»

Το μήνυμα του θείου του σε όσοι γνωρίζουν τον Γολγοθά που ανέβαινε ο σπουδαστής

​Συνεχίζεται σήμερα στα Γιάννενα η δίκη του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, της υπεύθυνης της Εστίας και του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ, Χ. Μαρκογιαννάκη, με τους γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη να είναι και σήμερα οι πρωταγωνιστές μιας τραγωδίας που περιμένει την κάθαρση.

«Από τη Δευτέρα που βρίσκομαι εδώ στα Γιάννενα όλα έρχονται συνέχεια στο μυαλό μου… Θέλω τον Βαγγέλη μου πίσω, αλλά ξέρω ότι δεν γίνεται. Το μόνο που ξέρω είναι ότι ο Βαγγέλης μου θα με βοηθήσει από εκεί που βρίσκεται να είμαι δυνατή για να σταθώ όρθια. Φωνάζω δυνατά, θέλω τη δικαίωση για το παιδί μου! Θέλω όσοι γνωρίζουν την αλήθεια για το παιδί μου να μιλήσουν. Ζητώ το αυτονόητο», είπε με λυγμούς η μητέρα του Βαγγέλη.

Σήμερα μαζί με το σύζυγό της, βουβοί και ανέκφραστοι ανέβηκαν και πάλι τα σκαλιά του δικαστηρίου, ελπίζοντας να βρουν τις απαντήσεις που αναζητούν. Όπως αποκάλυψε μάλιστα η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η πρόεδρος του δικαστηρίου κάλεσε να καταθέσει στη δίκη τον πρώην συμφοιτητή του Βαγγέλη, ο οποίος σύμφωνα με τον Ν. Δάβρη ήταν μπροστά σε πολλά βασανιστήρια στα οποία είχε υποβληθεί ο 21χρονος, το όνομα του οποίου δεν συμπεριλαμβανόταν στους 15 σπουδαστές που έχουν κληθεί έτσι κι αλλιώς να καταθέσουν.

Αμέτρητα ερωτήματα και για τους συγγενείς του Βαγγέλη, όπως ο θείος του Σήφης Χαλκιαδάκης, ο οποίος μένει στα Γιάννενα και μέσα από τη σελίδα του στο Facebook έγραψε:

«Πόσα ψυχικά αποθέματα αντοχής μπορεί να διαθέτουν οι γονείς του αδικοχαμένου νέου ; Περιγραφές που κόβουν την ανάσα, ξεκάθαρη καταγγελία αδιαφορίας των υπευθύνων της σχολής, ευδιάκριτη η πολιτική εμπλοκή και το πιο οδυνηρό …. προσπάθεια εξιλέωσης.

Αυτό που παρατηρήθηκε σκορπώντας ερωτηματικά είναι η κυνικότητα, η ασέβεια και η ξεδιαντροπιά με την οποία ο διευθυντής αντιμετωπίζει την όλη διαδικασία. Γέλωτας, ευχάριστη διάθεση, καθισμένος με άνεση στο ειδώλιο, καθοδηγούσε τον συνήγορο του, που ομολογουμένως έκανε αρκετές προσπάθειες απαξίωσης της κατηγορίας . Ένας μάρτυρας ‘’φάντασμα’’ ανέτρεψε την διάθεση του και μετάτρεψε το χαμόγελο σε πίκρα, την ασέβεια σε επιθετικότητα και την ευχάριστη διάθεση σε έντονο προβληματισμό. Άραγε φοβάται την επόμενη μέρα ή επιτέλους συνειδητοποιεί το μέγεθος του κακού ; Τι θα έπρεπε να σημαίνουν για εκείνον τον διευθυντή οι μαθητές ; Που ξεκινάνε και που τελειώνουν οι υποχρεώσεις του ; Τι σηματοδοτεί για εκείνον η περίπτωση του Βαγγέλη ; Απλά ένας μαθητής που τον έφερε σε αυτή την δύσκολή θέση ; Υπάρχει και ‘’υπεύθυνη της εστίας’’ που μοιρ��ζεται το ‘’παγκάκι’’ με τον διευθυντή … τρομάρα τους… Την ενημέρωσαν αλλά μάλλον έκαναν την υπέρβαση στην …. αδιαφορία. Ένας συμφοιτητής του άτυχου παιδιού, που στο άκουσμα των όλων γεγονότων, ένιωσε την ανάγκη να παράσχει στην δικαιοσύνη το αυτονόητο και παρά τις όποιες προσωπικές δυσκολίες, έδωσε το παρόν. ‘’Νιώθω τύψεις που δεν έκανα κάτι παραπάνω’’ είπε. Απόρησαν οι δικαστικοί. Φαίνεται όμως ότι ‘’οι τύψεις’’ για κάτι που έτσι η αλλιώς δεν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω τότε, είναι προνόμιο αυτών που διαθέτουν ψυχικά χαρίσματα, ανθρωπιά, συνείδηση και υψηλό ήθος. Τραγικές φιγούρες οι γονείς που ξέσπασαν στον μουντό πόνο τους κατά τη διαδικασία. Τα λόγια του πατέρα σα σφάχτης στα σωθικά ‘’ήρθε να γίνει τυροκόμος, να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα και τον πήρα σε ένα κουτί ’’.

Νιώθω την ανάγκη να στείλω για άλλη μια φορά μήνυμα με αποδέκτες εκείνους που γνωρίζουν και μπορούν να επιβεβαιώσουν τα ήδη κατατιθέμενα ή να προσθέσουν με παρρησία ότι γνωρίζουν. Να μην διστάσουν, να αφήσουν την συνείδηση τους ελεύθερη και να πράξουν το αυτονόητο. Επιτέλους, επιβάλλεται και πρέπει να προχωρήσει η κοινωνία μας στην κάθαρση, να αφήσουμε τις πληγές του παρελθόντος και να βγούμε στην λεωφόρο της προόδου, με αλληλεγγύη, αγάπη και συντροφικότητα.

Όσο για τους ιθύνοντες, καλό θα είναι με την μεγαλύτερη υπευθυνότητα πλέον να αντιμετωπίζεται ο κάθε θεσμός, να γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος και με διαφάνεια να υπάρχει πάντα ο αντίλογος στην λογική που εξελίσσονται στη βαθμίδα και στα όποια κριτήρια λαμβάνονται υπόψη τους ώστε να εγκαταστήσουν από ένα παιδαγωγώ ως διευθυντικό στέλεχος ως τον οποιονδήποτε σε θέση υπευθυνότητας. Αυτά προς το παρόν ….. έπεται η συνέχεια».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top