Την Τετάρτη η τρίτη διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Κάποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν έχουν καταθέσει νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων

​Τρίτη διάσκεψη για το μείζων θέμα των τηλεοπτικών αδειών και την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά, ορίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες από τον πρόεδρο του ΣτΕ Νικ. Σακελλαρίου για αύριο Τρίτη, το απόγευμα.

Οι δικαστές πιθανότατα θα κληθούν να αποφασίσουν για το βασικό νομικό θέμα, που αφορά στο παραδεκτό των αιτήσεων, το οποίο αποτελεί την βασική προϋπόθεση για να μπει το Ανώτατο Δικαστήριο στην ουσία της υπόθεσης.

Η διάσκεψη της προηγούμενης Παρασκευής πέραν του ότι διακόπηκε το πρωί μετά από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας, διακόπηκε το μεσημέρι της ίδιας μέρας, λίγο πριν κλείσει ο πρώτος και βασικός κύκλος των νομικών ζητημάτων και προχωρήσουν οι 31 δικαστές σε ψηφοφορία.

Παράλληλα, νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha, ΣΚΑΙ, Alter Ego και η Κυπριακή εταιρεία «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP).

Οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων επικεντρώνονται τα πόθεν έσχες των διαγωνιζομένων, ενώ υποστηρίζεται ότι έγινε προσπάθεια από διαγωνιζόμενο να ανέβει όσο μπορεί το τίμημα των αδειών.

Οι προσφεύγουσες εταιρείες στρέφονται κατά αποφάσεων του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και ειδικότερα, κατά των αποφάσεων ανακήρυξης των 4 υπερθεματιστών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top