ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ+ΑΔΕΙΕΣ: Πληρεξούσιο από τον… παράδεισο εξασφάλισε ο Καραμπάτσος για τον Καλογρίτσα!

Νέες ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ από το Star

​Ακόμα και εκτάσεις που δεν του ανήκουν έδωσε ο επιχειρηματίας Σπύρος Καραμπάτσος στον Γιάννη Καλογρίτσα, χωρίς να ζητήσει κανένα αντάλλαγμα. Στόχος των χαριστικών παραχωρήσεων ήταν ο υπερθεματιστής να καταφέρει να δικαιολογήσει το τεράστιο ποσό που πόνταρε στο καζίνο των τηλ��οπτικών αδειών.

Αναλυτικότερα…

Η επιτροπή που υποτίθεται έλεγξε τους υπερθεματιστές εμφανίζεται να δέχεται ένα πληρεξούσιο, το οποίο υπέγραψε το 2000 μια γυναίκα, η οποία έχει φύγει από τη ζωή εδώ και χρόνια. Με αυτό το πληρεξούσιο, ο κύριος Σπύρος Καραμπάτσος, χωρίς να εξασφαλίζει φανερά κανένα αντάλλαγμα, παραχώρησε τις εκτάσεις της στην Ιθάκη, στον Γιάννη Καλογρίτσα για να του εξασφαλίσει τραπεζικό δανεισμό που ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ.

Είναι ισχυρό όμως το επίμαχο πληρεξούσιο;

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συμβολαιογράφων Ελλάδας, Γ.Ρούσκας είπε στο Star πως «όταν έχουμε θάνατο, λήγει... και η γνησιότητα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί μετά από τον θάνατο να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο» .

Το ερώτημα είναι "γιατί ο Σπύρος Καραμπάτσος που εμφανίζεται να "χαρίζει οικόπεδα", έδωσε χωρίς κανένα αντάλλαγμα τις μετοχές της εταιρίας του και τρία ακίνητα στον Γιάννη Καλογρίτσα;". Ούτε οι συνεργάτες του δεν γνώριζαν!

«Για την εκχώρηση της περιοχής δεν γνωρίζαμε τίποτα. Το μάθαμε από την τηλεόραση. Η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να υπολογίζει αυτή την έκταση, γιατί δεν αντιπροσωπεύει χρήματα και δεν είναι αξιοποιήσιμη», λένε οι συνεργάτες του Καραμπάτσου.

Ένα ακόμα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι "αν είχε τελικά ο Σπύρος Καραμπάτσος την εξουσία να παραχωρήσει ξένες εκτάσεις".

«Το πληρεξούσιο δεν συνιστά λόγο μεταβίβασης οποιασδήποτε κυριότητας. Η κυριότητα μεταβιβάζεται με την υποχρεωτική υπογραφή συμβολαιογραφικού συμβολαίου», είπε στο Star o πρόεδρος της Ένωσης Συμβολαιογράφων Ελλάδας, Γ.Ρούσκας.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσους γνωρίζουν είναι πιθανό να υπάρξουν και ποινικές ή άλλες ευθύνες σε περίπτωση που το πληρεξούσιο έχει ανακληθεί λόγω θανάτου.

Ο Σπύρος Καραμπάτσος πάντως φρόντισε να παραχωρήσει την δίκη του και ξένη περιουσία στο Γιάννη Καλογρίτσα με πληρεξούσιο, ζητώντας να έχει ισχύ ακόμα και μετά θάνατον. Και όλα έγιναν την τελευταία στιγμή, λίγες μέρες μετά τη ρουλέτα του διαγωνισμού, στην οποία ο Καλογρίτσας έριξε 52 εκατομμύρια ευρώ και μετά έπρεπε με κάποιον τρόπο να αποδείξει ότι τα έχει κιόλας.

ΒΙΝΤΕΟ STAR
Δείτε επίσης:
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top