Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για τη φύλαξη του Ρουπακιά- Φόβοι ακόμη και για απόπειρα δολοφονίας του!

Όλα τα πιθανά σενάρια έχουν συνυπολογιστεί- Πόσα άτομα τον φυλάνε!

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για τη φύλαξη του Ρουπακιά- Φόβοι ακόμη και για απόπειρα δολοφονίας του!

​Το ενδεχόμενο ο Γιώργος Ρουπακιάς να δεχτεί επίθεση ακόμα και τώρα που βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό εξετάζουν οι επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας. Γι’αυτό το λόγο έχουν εκπονήσει σχέδιο με όλα τα πιθανά σενάρια αποτροπής του, ενώ διαθέτουν και μεγάλο αριθμό αστυνομικών για την φύλαξή του.

Όταν επιβλήθηκε στον Ρουπακιά ο περιοριστικός όρος του κατ’οίκον περιορισμού, στην ελληνι��ή αστυνομία προστέθηκε ένας ακόμα στόχος φύλαξης υψηλού κινδύνου. Γι΄αυτό το λόγο εκπονήθηκε ένα σχέδιο που περιλάμβανε όλα τα πιθανά σενάρια σύμφωνα με τα οποία θα μπορούσε κάποιος ακόμα και να τον σκοτώσει.

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής ανώτατοι αξιωματικοί έχουν συντάξει έκθεση, στην οποία αναφέρουν πιθανούς τρόπους επίθεσης στο διαμέρισμα του Ταύρου όπου βρίσκεται ο Ρουπακιάς. Παραδείγματος χάριν, μια αστραπιαία επιχείρηση με πυροβόλο όπλο από απόσταση ή μια καταδρομική επίθεση ατόμων του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου, που ίσως εξαπολύσουν βόμβες μολότοφ κατά του κτιρίου που διαμένει ο στόχος φύλαξης.

Σε αυτή την περίπτωση θα κινδύνευε η ζωή των αστυνομικών που είναι στην είσοδο της πολυκατοικίας αλλά και των ενοίκων.

Γι’ αυτό το λόγο έχει διατεθεί μεγάλη αστυνομική δύναμη, είτε φανερή, είτε με πολιτικά ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και να αποτραπεί μια τέτοια επίθεση, "που θα έχει μεγάλο πολιτικό και κοινωνικό αντίκτυπο" λένε στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Τον Γιώργο Ρουπακιά έχουν αναλάβει να τον φυλάνε:
Τρεις αστυνομικοί στην είσοδο της πολυκατοικίας όλο το 24ωρο
Αστυνομικοί κρατικής ασφάλειας, οι οποίοι περιπολούν στα γύρω στενά
Δύναμη της ΟΠΚΕ με τζιπάκια ενώ αυξημένες κάνει η Άμεση Δράση και η ομάδα ΔΙ.ΑΣ

Στον ίδιο δρόμο και σε απόσταση λίγων μέτρων από το διαμέρισμα του Ρουπακιά βρίσκεται και το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Ο κατηγορούμενος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα θα βγει από το σπίτι, συνοδεία αστυνομικών, την ημέρα που θα ξαναρχίσει η δίκη στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top