Κρούσματα μηνιγγίτιδας σε βρέφη στο Ζεφύρι-Τα 2 ήταν ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημέρωσε τις αρμόδιες Διευθύνσεις- Πρώτη ανάρτηση 08:50

​Τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα μηνιγγίτιδας σε βρέφη, εκ των οποίων δύο θανατηφόρα, έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα.

Συγκερκιμένα, το Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης του ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώθηκε την Τετάρτη 30 Μαρτίου σχετικά με τα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου σε βρέφη Ρομά, εκ των οποιών τα δύο κατέληξαν.

Τα βρέφη, που διέμεναν στην περιοχή του Ζεφυρίου Αττικής, νοσηλεύτηκαν στα νοσοκομεία ΓΝΠ «Π. & Α. Κυριακού» και ΓΝΠ «Αγ.Σοφία».

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημέρωσε άμεσα τις αρμόδιες Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, προκειμένου να μεριμνήσουν για την άμεση χορήγηση χημειοπροφύλαξης σε όλες τις επαφές των κρουσμάτων.

Την Πέμπτη κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ μετέβη στο τόπο κατοικίας των κρουσμάτων και προέβη σε επιδημιολογική επιτήρηση, αναζήτηση επαφών των κρουσμάτων και χορήγηση χημειοπροφύλαξης σε άμεσα εκτεθειμένους.

«Η βακτηριακή μηνιγγίτιδα εμφανίζεται με ξαφνικό πυρετό, ναυτία, έμετο, κεφαλαλγία, δυσκαμψία και με μειωμένο επίπεδο συνείδησης» επισημαίνει ο παιδίατρος, Ευθύμης Ευθυμίου.
Ωστόσο, οι γιατροί εκπέμπουν σήμα κινδύνου και μιλούν για υγειονομικές βόμβες. Ήδη στο λιμάνι του Πειραιά διαγνώστηκαν επτά κρούσματα ψώρας.

«Έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα ψώρας. Έχουν πάρει θεραπεία, αλλά όπως καταλαβαίνετε, οι συνθήκες υγιεινής δεν είναι οι κατάλληλες. Ο κίνδυνος διασποράς είναι μεγάλος για το στενό περιβάλλον του ανθρώπου που έχει μολυνθεί» τονίζει η γιατρός, Μαρία Καλαμάρη.

Αντιμέτωποι με ασθένειες είναι και οι πρόσφυγες στο Ελληνικό. Οι συνθήκες υγιεινής θα βελτιωθούν μόνο αν μεταφερθούν σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας, όπου θα υπάρχουν τουλάχιστον ντουζιέρες…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top