Η επιτομή της απατεωνιάς! Στα χέρια της ΕΛΑΣ ο γιατρός-μαϊμού της Σκύρου με το πλαστό πτυχίο

Παραδόθηκε από τις Αρχές των Η.Π.Α. στις ελληνικές

Η επιτομή της απατεωνιάς! Στα χέρια της ΕΛΑΣ ο γιατρός-μαϊμού της Σκύρου με το πλαστό πτυχίο
Αν άνοιγε κανείς το λεξικό του Μπαμπινιώτη, δίπλα στη λέξη «απάτη» θα έβλεπε ενδεχομένως τη φωτογραφία του 58χρονου γιατρού-μαϊμού, Ιωάννη Καστάνη. Ο εν λόγω «γιατρός», συνελήφθη στις ΗΠΑ για παραβίαση των όρων διαμονής. Υπενθυμίζουμε, ότι υπηρετούσε επί σειρά ετών ως διευθυντής του νοσοκομείου της Σκύρου έχοντας καταθέσει… πλαστό πτυχίο!

Χθες βράδυ παραδόθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, από τις Αρχές των Η.Π.Α. στις αντίστοιχες ελληνικές. Σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, ψευδή αναφορά στην Αρχή και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, αλλά και απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Χαλκίδας, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 21 μηνών.

Ο 58χρονος θα οδηγηθεί σήμερα στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

τυιλτυιλ.jpg


Η ιστορία του...


Επί 13 ολόκληρα χρόνια ο Ιωάννης Καστάνης παρίστανε «ανενόχλητος» το διευθυντή Γενικής Ιατρικής, έχοντας πλαστό πτυχίο. Οι τίτλοι σπουδών του από το πανεπιστήμιο της Ρώμης ''La Sapienza'', τους οποίους είχε καταθέσει το 1999 στο υπουργείο Υγείας και πιο συγκεκριμένα στον τότε γενικό διευθυντή Υπηρεσιών Υγείας Πέτρο Μπακόπουλο, ήταν πλαστοί.

Η απόφαση του διορισμού του γιατρού – μαϊμού στη συγκεκριμένη θέση δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου 2000, έχοντας λάβει την έγκριση της τότε γενικής γραμματέας Ιωάννας Πανοπούλου (η οποία ασκούσε τα καθήκοντά της στο υπουργείο Υγείας από τις 2 Απριλίου 1996 μέχρι τις 25 Μαΐου 2000, επί υπουργίας του Λάμπρου Παπαδήμα).

Η απάτη ξεκινά ουσιαστικά από το 1993, όταν ο Ιωάννης Καστάνης αποκτά από τη διεύθυνση δημόσιας Υγείας του νομού Αργολίδας την άδεια άσκησης του επαγγέλματος. Πριν το διορισμό του στη Σκύρο, πάλι με τα ίδια πλαστά πιστοποιητικά, κάνει την ειδίκευσή του στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας. Στα 13 χρόνια που μεσολάβησαν ως διευθυντής Γενικής Ιατρικής, η παρουσία του μόνο διακριτική δεν ήταν. Κυκλοφορούσε με Ferrari, ενώ διέθετε και ιδιωτικό αεροπλάνο.

Η περίεργη αυτή υπόθεση άρχισε να ερευνάται μετά από καταγγελία πολίτη στο υπουργείο Υγείας.

Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας ήταν καταπέλτης. Με τον έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε γιατρός με πτυχίο σε αυτό το όνομα στο πανεπιστήμιο της Ρώμης, όπως δεν υπήρχε και στον τίτλο ειδικότητας. Εκτός του ότι όλ�� τα πιστοποιητικά του ήταν πλαστά, κυκλοφορούσε με τρία ΑΦΜ και τρεις αστυνομικές ταυτότητες!


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο μαϊμού γιατρός της Σκύρου υποδυόταν ΚΑΙ τον πλαστικό-Είχε διορίσει φωτογράφο ως ακτινολόγο
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top