Επίθεση Κουμουτσάκου: Στην περιφρούρηση της συγκέντρωσης ο 24χρονος

Ποιά είναι τα τέσσερα άτομα που ταυτοποιήθηκαν ως δράστες

Επίθεση Κουμουτσάκου: Στην περιφρούρηση της συγκέντρωσης ο 24χρονος

​Στις 19 Νοεμβρίου θα δικαστεί στο αυτόφωρο ο 24χρονος που κατηγορείται ότι συμμετείχε στην ομάδα που επιτέθηκε στον Γιώργο Κουμουτσάκο στο Σύνταγμα, όπως σας γράψαμε νωρίτερα στο star.gr.

Τέσσερα άτομα, τα οποία συμμετείχαν στην επίθεση, έχουν ταυτοποιηθεί και περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Αυτά είναι ο νεαρός με το τζόκεϊ που φαίνεται να ρίχνει γροθιά στον κ.Κουμουτσάκο (σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν αυτοκόλλητα της Χρυσής Αυγής), ένας 22χρονος κοντός νεαρός (σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν φυσίγγια και δύο σουγιάδες, μία γυναίκα (στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές) κι ένας 45χρονος άνδρας.
Σε φωτογραφία, ο 24χρονος νεαρός- «ασπίδα» του Κουμουτσάκου, που αφέθηκε ελεύθερος σήμερα μετά την απολογία του, απαθανατίστηκε να βρίσκεται στην ομάδα περιφρούρησης της πορείας των Ποντίων. Σημειώνεται ότι και ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας επιμένει ότι ο νεαρός είναι αθώος.
Οι φίλοι του 24χρονου ξέσπασαν σε χειροκροτήματα τη στιγμή που βγαίνει ελεύθερος από το κτίριο του αυτοφώρου. Βρίσκονταν στα δικαστήρια από νωρίς για να του συμπαρασταθούν.
Ο νεαρός υποστήριξε στην απολογία του ότι μοναδικός του σκοπός ήταν να προστατεύσει τον Γιώργο Κουμουτσάκο και να επικρατήσει η ειρήνη στο συλλαλητήριο των Ποντίων. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι απομάκρυνε τον κ.Κουμουτσάκο προς τη διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία βρισκόταν στη γωνία της Βουλής, προκειμένου να διαφυλάξει τη σωματική ακεραιότητα του βουλευτή από το πλήθος.
«Είχαμε πάει μαζί. Είναι μέλος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Ουδεμία σχέση είχε με το συμβάν, πήγε να βοηθήσει τον βουλευτή» δήλωσε φίλος του.
Η σύλληψη του 24χρονου προκάλεσε πολλά ερωτήματα. Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι τον συνέλαβαν μετά τα όσα τους είπε ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Φέρεται να τους είπε ότι του έκανε εντύπωση η στάση του, ότι δεν τον άφηνε να φύγει και ότι τον πήγαινε σιγά-σιγά ώστε να μην μπορέσει να απομακρυνθεί. Επίσης οι αστυνομικοί, που κάνουν λόγο για σχεδιασμένη επίθεση, ισχυρίζονται ότι σε βίντεο ο 24χρονος φαίνεται να συνεννοείται με άτομα που επιτέθηκαν στον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.
Ένα άλλο ��ημείο στο βίντεο, στο οποίο εστιάζουν οι αστυνομικοί, είναι τη στιγμή που ο νεαρός και ο βουλευτής πλησιάζουν την πρώτη ομάδα που επιτέθηκε. Λένε ότι αυτή η κίνηση του δεξιού χεριού του νεαρού ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσει η επίθεση.
Για τη στάση των αστυνομικών δυνάμεων στο Σύνταγμα ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διευκρινιστεί γιατί δεν επενέβησαν νωρίτερα, αλλά και γιατί δεν έγινα συλλήψεις. Στην ΕΔΕ θα διερευνηθεί που βρίσκονταν οι δύο αστυνομικοί της προσωπικής ασφάλειας του Γιώργου Κουμουτσάκου.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top