Υπολειτουργούν τα ναυπηγεία Ελευσίνας-600 οικογένειες ζουν με 100 ευρώ το μήνα έναντι

Εργαζόμενοι: «Ντρεπόμαστε να πάμε στις οικογένειες μας»

Υπολειτουργούν τα ναυπηγεία Ελευσίνας-600 οικογένειες ζουν με 100 ευρώ το μήνα έναντι

Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας έκαναν σήμερα, Δευτέρα, τετράωρη στάση εργασίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, τα οποία παίρνουν με το σταγονόμετρο.

Στην κάμερα του Star μίλησε ο Δημήτρης Μαυρονάσσος που δουλεύει στα Ναυπηγεία 18 χρόνια και είναι πατέρας δυο παιδιών.

«Ντρεπόμαστε να πάμε στις οικογένειες μας και να πούμε ότι πήραμε σήμερα ένα κατοστάρικο. Αυτή τη στιγμή το φροντιστήριο του παιδιού μου στα Αγγλικά είναι 80 ευρώ το μήνα» ανέφερε και στη συνέχεια πρόσθεσε«Υπάρχει συνάδελφος αυτή τη στιγμή που μένει στο πάρκιγκ εδώ απέναντι και κοιμάται με την οικογένειά του γιατί του έχουν κάνει έξωση. Βέβαια βλέπουμε και τους άλλους, που πνίγονται στο Αιγαίο που είναι σε χειρότερη κατάσταση από μας δυστυχώς».

«Είμαστε άνθρωποι με οικογένειες, υπάρχουν νέα παιδιά που θέλουν να φτιά��ουν οικογένειες, παιδιά έχουν σταματήσει τις σπουδές τους, παιδιά έχουν παρατήσει το στρατιωτικό. Μας κόβουνε το ρεύμα, έχουμε εξώσεις, άνθρωποι τρώνε στα συσσίτια, έχουμε ξεπουληθεί. Παίρνουμε από όλους δανεικά, για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε.» σημείωσε ο Ηρακλής Κουτούλας, αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας.

Όπως λένε οι εργαζόμενοι, λόγω της οικονομικής κρίσης οι παραγγελίες μειώθηκαν, οι τράπεζες έκλεισαν τις στρόφιγγες και η κάτω βόλτα ξεκίνησε.

«Προσπαθούμε τα δυο ευρώ που έχουμε στην τσέπη μας να τα μοιράσουμε για να πάρει ο συνάδελφος έστω και ένα κιλό ψωμί να πάει στην οικογένεια» είπε ο Αριστοτέλης Κυριαζόπουλος, γενικός γραμματέας του σωματείου.

«Έχουμε την Ελλάδα που στατιστικά δείχνει να είναι από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές χώρες στον κόσμο, και εμφανίζουμε τώρα την Ελλάδα με τα τρία καλύτερα και μεγαλύτερα ναυπηγεία ,κλειστά. Είναι οξύμωρο» τόνισε ο Νίκος Μπακούνης, εργαζόμενος στα ναυπηγεία Ελευσίνας.

Πάντως οι εργαζόμενοι μετά από συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, δηλώνουν αισιόδοξοι ότι θα βρεθεί σύντομα λύση στο θέ��α των ναυπηγείων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top