Συγκλονίζει η μαρτυρία διευθύντριας δημοτικού: μαθήτρια λιποθύμησε από την πείνα!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

Συγκλονίζει η μαρτυρία διευθύντριας δημοτικού: μαθήτρια λιποθύμησε από την πείνα!

Περισσότερα από 2.000 σχολεία έκαναν φέτος αίτηση για να ενταχθούν σε πρόγραμμα σίτισης, καθώς χιλιάδες μαθητές πηγαίνουν στο σχολείο νηστικοί. Συγκλονίζει η μαρτυρία διευθύντριας δημοτικού σχολείου στους Αγίους Αναργύρους που λέει ότι μαθήτρια της πέμπτης τάξης λιποθύμησε από την πείνα.

«Είχαμε μια περίπτωση που ένα κοριτσάκι λιποθύμησε. Δεν έχουν να πάρουν ένα κουλουράκι. Δεν μπορείς να αφήσεις ένα παιδάκι να σου λέει, πονάει η κοιλιά μου από την πείνα» αναφέρει χαρακτηριστικά η διευθύντρια στην κάμερα του STAR.

Η κατάσταση σε αρκετά σχολεία είναι θλιβερή. Χιλιάδες μαθητές περιμένουν το πρώτο διάλειμμα για να τους μοιράσουν ένα σάντουιτς, λίγο γάλα κι ένα φρούτο, έτσι ώστε να ξεγελάσουν την πείνα τους, μιας και οι γονείς τους αδυνατούν να τους προσφέρουν τα βασικά.

«Και μάλιστα αρκετοί λένε, θα το ζεστάνω και θα το προσφέρω το απόγευμα στη μαμά και τον μπαμπά, δηλαδή βλέπουμε ότι, όταν το παιδί αν χορτάσει παίρνει αυτό που περισσεύει για το σπίτι, την οικογένεια» προσθέτει η διευθύντρια.

Τα ελληνικά νοικοκυριά των μεγάλων αστικών κέντρων της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσ/κης έχουν πληγεί περισσότερο, σύμφωνα με έρευνες, καθώς υπάρχουν οικογένειες στις οποίες είναι άνεργοι και οι δύο γονείς.

Την περασμένη σχολική χρονιά το 21% των μαθητών του προγράμματος αντιμετώπιζε τον εφιάλτη της πείνας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 63,6% των οικογενειών τουλάχιστον ο ένας γονέας δεν είχε δουλειά, ενώ στο 15,1% ήταν και οι δύο γονείς άνεργοι, όπως δείχνει έρευνα του ινστιτούτου Prolepsis.

Οι δάσκαλοι ζητούν στήριξη για τους μαθητές τους, αφού τα κρούσματα υποσιτισμού στα σχολεία διπλασιάστηκαν φέτος σε σχέση με την περασμένη σχολική χ��ονιά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top