Καζάνι που βράζει η Παιδεία: Εκπαιδευτικοί γενικής αγωγής vs συνάδελφων τους ειδικής αγωγής

Λόγω του νέου νομοσχεδίου

Καζάνι που βράζει η Παιδεία: Εκπαιδευτικοί γενικής αγωγής vs συνάδελφων τους ειδικής αγωγής

​Ένταση δημιουργήθηκε σήμερα στη γενική συνέλευση της διδασκαλικής ομοσπονδίας από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της γενικής και της ειδικής αγωγής.

Μήλον τις έριδας ανάμεσα τους; Το νέο πολυνομοσχέδιο για την παιδεία που διαχωρίζει τους πίνακες μοριοδότησης για το διορισμό της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Οι αναπληρωτές γενικής υποστηρίζουν ότι αυτή η ρύθμιση αποκαθιστά μια αδικία χρόνων, που επέτρεπε σε δάσκαλους και νηπιαγωγούς της ειδικής αγωγής να μεταπηδούν στον πίνακα της γενικής προσπερνώντας συναδέλφους τους που έχουν πετύχει σε εξετάσεις ΑΣΕΠ.

Οργισμένοι όμως είναι και οι εκπαιδευτικοί της ειδικής αγωγής που ζητούν να συνεχίσει να υπολογίζεται η προϋπηρεσία τους και στους δύο πίνακες.

Την ίδια ώρα εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας διαφόρων ειδικοτήτων συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Υπουργείο Παιδείας. Με πανό και συνθήματα ζητούσαν την ανάκληση των 1300 μετατάξεων της προηγούμενης κυβέρνησης, καταγγέλλοντας πως είναι ρουσφετολογικές. Το μόνο σίγουρο λοιπόν είναι ότι η εκπαίδευση είναι ένα καζάνι βράζει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top