Στέλνει βοήθεια η Ελλάδα για τις επιχειρήσεις διάσωσης στο Νεπάλ

Μετά από ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας

​Μετά από ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από τα Ηνωμένα Έθνη και κατόπιν του αιτήματος βοηθείας που υπέβαλλε η κυβέρνηση του Νεπάλ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κινητοποίησε την 1η Εθνική Ευρωπαϊκή Μονάδα Έρευνας – Διάσωσης (MUSAR), αποτελούμενη από 20 πυροσβεστικούς υπαλλήλους της 1ης Ε.Μ.Α.Κ. με δυο διασωστικούς σκύλους και τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Επιπροσθέτως, και συνοδεία του 1ου MUSAR κινητοποιήθηκε και ομάδα του ΕΚΑΒ αποτελούμενη από έναν ιατρό και τέσσερα άτομα παραϊατρικό προσωπικό. Η αποστολή θα αναχωρήσει σήμερα στις 20:00, από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», με έκτακτη ειδική πτήση της Aegean.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα υπήρξε από τα πρώτα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ειδοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, 25 Απριλίου, σχετικά με το αίτημα βοηθείας του Νεπάλ καθώς και από τα πρώτα κράτη – μέλη που έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια στην πληγείσα χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ η τραγωδία στο Νεπάλ: Επισήμως 3.218 οι νεκροί μέχρι τώρα

ΝΕΟ βίντεο από το φονικό σεισμό στο Νεπάλ: Τα κτίρια καταρρέουν σαν τραπουλόχαρτα!ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top