Βίντεο: Εργαζόμενοι σε γνωστή αλυσίδα καλλυντικών καταγγέλλουν ότι είναι 2 χρόνια απλήρωτοι

Ζητούν την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους έστω και σταδιακά

Βίντεο: Εργαζόμενοι σε γνωστή αλυσίδα καλλυντικών καταγγέλλουν ότι είναι 2 χρόνια απλήρωτοι

​Απλήρωτοι δυο χρόνια, είναι 180 εργαζόμενοι γνωστής αλυσίδας καλλυντικών. Οι περισσότεροι έχουν προβεί σε επίσχεση εργασίας απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους, αφού όπως λένε δεν έχουν χρήματα ούτε για τα προς το ζην.

Η κυρία Αραβαντινού δούλευε στο κατάστημα καλλυντικών από την πρώτη μέρα λειτουργίας του. Νιώθει αγανάκτηση μας λέει γιατί φέτος το παιδί της δίνει πανελλήνιες και δεν μπορεί να το βοηθήσει.

«Δύο χρόνια, δυόμιση χρόνια αδιαφορία, να πηγαίνουμε να ζητάμε έστω και 100 ευρώ και να μας λένε θα δούμε δεν έχει η επιχείρηση και η επιχείρηση ακόμη να υπάρχει».

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκεται και η κυρία Βόσσου. Της χρωστούν όπως μας λέει 18.000 ευρώ.

«Είναι εργατοώρες που έχουμε δουλέψει, δεν είναι μόνο το 8ωρο, είναι και 12ωρα όταν μας χρειαζόταν η επιχείρηση, χωρίς να πούμε όχι, χωρίς να πούμε τίποτα και το αποτέλεσμα είναι να μας πετάξουν στο δρόμο. Έχουμε δουλέψει γι’ αυτά τα λεφτά. Τα δικαιούμαστε εννοείται ότι έχουμε οικονομικό πρόβλημα και ότι δεν τα βγάζουμε πέρα».

Οι καταγγελίες των εργαζομένων για τους τρόπους που συνάδελφοι τους εξωθήθηκαν εκτός εργασίας είναι πολλές.

«Είμαστε 180 σε επίσχεση εργασίας, με εικονικές απολύσεις και παραιτηθέντες που τους ανάγκασαν να παραιτηθούν γιατί οι άνθρωποι έπρεπε να μπουν να πάρουν ένα ταμείο ανεργίας. Και είναι κάπου 80 εργαζόμενοι μέσα που ούτε κι αυτοί πληρώνονται, παίρνουν ένα μικρό έναντι»

Την ίδια ώρα η επιχείρηση καλλυντικών δεν δίνει απάντηση για την καταβολή των δεδουλευμένων, ενώ σύμφωνα με τους εργαζόμενους προσλαμβάνει νέο προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις ζητώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους έστω και σταδιακά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top