Δικαιωμένος ο πατέρας της Στέλλας για την απόφαση του δικαστηρίου:«Το παιδί μας δεν θα γυρίσει»

Οι πρώτες στιγμές μετά την απόφαση για την 16χρονη που πέθανε από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Δικαιωμένος ο πατέρας της Στέλλας για την απόφαση του δικαστηρίου:«Το παιδί μας δεν θα γυρίσει»

​Δικαιωμένη από την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων νιώθει η οικογένεια της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη, η οποία έφυγε από την ζωή τον Απρίλιο του 2011 από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ στο Ρέθυμνο.

040315130703_3428.jpg
Η απόφαση έκρινε ένοχους και τους τρεις κατηγορούμενους για τον θάνατο της κοπέλας. Το δικαστήριο καταδίκασε τον 27χρονο σε κάθειρξη 7 ετών με αναστολή μέχρι την έκδοση απόφασης σε δεύτερο βαθμό από το Εφετείο και 5ετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και τους δυο γιατρούς σε φυλάκιση 30 μηνών στον καθένα με αναστέλλουσα δύναμη.

Ο πατέρας της Στέλλας, βουρκωμένος λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και μετά από την ανακοίνωση των ποινών δήλωσε:

«Προφανώς το παιδί μας δεν πρόκειται να γυρίσει πίσω γι’ αυτό η απόφαση του δικαστηρίου όσο παράξενο κι αν σας φαίνεται μας πικραίνει γιατί μας διαβεβαίωσε σήμερα ότι αν κάποιοι άνθρωποι δεν είχαν αυτά τα κτηνώδη ένστικτα στο μυαλό τους και αν κάποιοι άλλοι έκαναν σωστά τη δουλειά τους, το παιδί μας σήμερα θα ζούσε».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 27χρονου κατηγορούμενου που βρισκόταν το μοιραίο βράδυ με τη Στέλλα και κρίθηκε ένοχος για βιασμό κατά συναυτουργία, ανέφερε ότι περιμένουν από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο την πλήρη δικαίωσή του.

Ακόμα αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να ακολουθήσει η δίκη του δεύτερου κατηγορουμένου, ο οποίος ήταν εκείνο το βράδυ με τη κοπέλα και τον 27χρονο.

Ο φάκελος ωστόσο ενδέχεται να ξανανοίξει για άλλους δυο ειδικευόμενους γιατρούς του νοσοκομείου Ρεθύμνου για τους οποίους το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων μετά από πρόταση του εισαγγελέα, έκρινε ότι προκύπτουν ευθύνες και πρόκειται να διαβιβάσει τη δικογραφία στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top