Σε ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ο Έβρος

Εκκενώθηκαν χωριά – Πλη��μύρισαν περίπου 100.000 στρέμματα

Σε ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ο Έβρος

​Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού παραμένουν οι περιοχές του Έβρου, με την στάθμη του ποταμού για πέμπτη μέρα να βρίσκεται αρκετά πιο πάνω από τα όρια συναγερμού.

Μάλιστα, οι αρχές βρίσκονται επί ποδός, καθώς αναμένονται νέες ισχυρές βροχοπτώσεις που θα μεταφερθούν από τη γειτονική Βουλγαρία.

Ήδη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχουν τεθεί οι περιοχές Βύσσα, Κυπρίνος, Ορεστιάδα, Τρίγωνο, Διδυμότειχο, Μεταξάδες, Ορφέας, Σουφλί, Τυχερό και Φέρες, ενώ έχουν εκκενωθεί σπίτια κοντά στην κοίτη του ποταμού Έβρου.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχουν πλημμυρίσει πάνω από 100.000 στρέμματα, καθώς έχουν σπάσει αναχώματα και τεχνητές εκτονώσεις τόσο στον Έβρο, όσο και στον Ερυθροπόταμο.

Το μεγαλύτερο πλήγμα έχουν δεχθεί οι βαμβακοπαραγωγοί της περιοχής, αφού η φετινή σοδιά καταστράφηκε ολοσχερώς.

Όπως έγραψε και το star.gr, από την Παρασκευή, οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται στο Ορμένιο, που έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές.

Σπίτια του χωριού που βρίσκονται κοντά στο ποτάμι έχουν εκκενωθεί, ενώ έχει βγει ανακοίνωση, ώστε όσοι έχουν αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες κοντά στους ποταμούς Έβρο, Άρδα και Ερυθροπόταμο να τις εγκαταλείψουν.

Επίσης έκτακτα μέτρα έχουν λάβει και οι τουρκικές αρχές στο τελωνείο των Καστανιών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top