«Παραλύει» η χώρα την Πέμπτη- Απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Στάση εργασίας για τα ΜΜΜ

«Παραλύει» η χώρα την Πέμπτη- Απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

​Μια δύσκολη μέρα για τους πολίτες αναμένεται ότι θα είναι η Πέμπτη, καθώς απεργιακό «λουκέτο» σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα βάζουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Οι απεργοί αντιδρούν στις «πολιτικές λιτότητας που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός αλλά και στα νέα εξοντωτικά μέτρα που παζαρεύει η κυβέρνηση με την Τρόικα».

Οι μετακινήσεις θα γίνονται μετ’ εμποδίων εξαιτίας των στάσεων εργασίας των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, τρένα και πλοία θα μείνουν ακινητοποιημένα ενώ 24ωρη απεργία έχουν προκηρύξει και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν δεκάδες πτήσεις.

Τα ΜΜΜ θα κάνουν στάση εργασίας, προκειμένου να μεταφέρουν τους απεργούς στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της Αθήνας.

-Λεωφορεία και Τρόλεϊ: Θα κινηθούν από τις 9:00 π.μ έως τις 21:00 μ.μ.

- Οι συρμοί του Μετρό και του ΗΣΑΠ: Θα κινηθούν από τις 10:00 π.μ έως τις 16:00 μ.μ. Οι συρμοί του Μετρό θα σταματάνε στην στάση Δουκίσσης Πλακεντίας λόγω της απεργίας στον Προαστιακό.

- Οι συρμοί του ΤΡΑΜ: Θα κινηθούν από τις 9:00 π.μ εως τις 17:00 μ.μ.

- Τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού: Θα ακινητοποιηθούν καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Παράλληλα, θα υπολειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες, οι ΔΕΚΟ και κλάδοι του ιδιωτικού τομέα ενώ στην απεργία θα συμμετέχει και η ΟΤΟΕ ��ε αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις τραπεζικές συναλλαγές. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία.

Έμποροι και επαγγελματίες βιοτέχνες θα ενώσουν τις φωνές τους με αυτές των εργαζομένων, διαμαρτυρόμενοι για τα λουκέτα στην αγορά και την υπερφορολόγηση.

Πού θα γίνουν οι συγκεντρώσεις

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ θα λάβει χώρα το πρωί της Πέμπτης, γύρω στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια ώρα θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Η ΓΣΕΒΕΕ οργανώνει συγκέντρωση στον πεζόδρομο της οδού Κοραή στις 11:00 και στη Θεσσαλονίκη στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στην Πλατεία Αριστοτέλους στις 10:30.

Να σημειωθεί ότι η ΕΣΗΕΑ κήρυξε για την Τετάρτη, απεργία σε όλα τα ΜΜΕ. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει στις 12:00 έξω από τα γραφεία της Ένωσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top