Πως θα αντιδράσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

Μέσα στις επόμενες 60 ημέρες θα καταγραφεί και θα υλοποιηθεί σχέδιο δράσης

Πως θα αντιδράσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

Μέσα στις επόμενες 60 ημέρες θα καταγραφεί και θα υλοποιηθεί σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών το οποίο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το σενάριο ενός πιθανού σεισμού και το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Η άσκηση θα είναι μια προσομοίωση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης όπου θα πρέπει να συνεργαστούν:
η ε��ληνική αστυνομία, η πυροσβεστική, το εκαβ, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας, ο οασπ, οι δήμοι, η περιφέρεια και όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες.

Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει :

την άμεση εγκατάσταση σταθμών πρώτων βοηθειών σε διάφορα σημεία ,την γρήγορη μετάβαση των πυροσβεστικών οχημάτων σε σημεία που θα κληθούν για βοήθεια, αλλά και την αντιμετώπιση μια ενδεχόμενης διακοπής στο ρεύμα αλλά καιτ ης επικοινωνίας μέσω κινητών ή σταθερών τηλεφώνων. Δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει και τη μεταφορά πολιτών σε χώρους των δήμων για λόγους ασφαλείας.

Σκοπός των ασκήσεων είναι να καταγραφούν οι αδυναμίες του προσωπικού αλλά και να εφαρμοστούν νέες μεθοδολογίες και τεχνικές ώστε ο κρατικός μηχανισμός να διαχειριστεί με τον πλέον κατάλληλο τρόπο μια ενδεχόμενη κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στην άσκηση ετοιμότητας θα πάρουν μέρος μέχρι και ηθοποιοί. Πολίτες δηλαδή οι οποίοι θα υποδύονται συγκεκριμένους ρόλους, όπως τα θύματα μίας καταστροφής ή το προσωπικό των Μ.Μ.Ε και η συμμετοχή τους προσδίδει ρεαλισμό στην άσκηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top