Αν είναι δυνατόν: Ζουν σε ετοιμόρροπη τρώγλη και θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ

Μονογονεϊκή οικογένεια με καρδιοπαθή καλείται να καταβάλλει 237 ευρώ

Αν είναι δυνατόν: Ζουν σε ετοιμόρροπη τρώγλη και θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ
Όχι απλά κάτω από το όριο της φτώχειας αλλά κοντά στην απόλυτη φτώχεια ζει μια οικογένεια στην ορεινή Γλαύκη της Ξάνθης, η οποία κατοικεί σε μια ετοιμόρροπη τρώγλη.

Κι όμως, αυτή η μονογονεϊκή οικογένεια με μέλος που αντιμετωπίζει προβλήματα με την καρδιά του καλείται να πληρώσει 237 ευρώ για ΕΝΦΙΑ!
trogli_xanthi01.jpg
Το επίμαχο σπίτι (ο Θεός να το κάνει) είναι ένα διώροφο παλιό οίκημα, το όποιο έχει για κεντρική είσοδο μια ξύλινη δίθυρη πόρτα που συνήθως χρησιμοποιείται σε αποθήκες ή κτηνοτροφικές μονάδες, με το ισόγειο να βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.

Η πρόσβαση στον επάνω όροφο γίνεται μέσω ξύλινης ξεχαρβαλωμένης εσωτερικής σκάλας ενώ το πάτωμα του κτηρίου έχει καλυφθεί από στρώμα χώματος το οποίο -όπως αναφέρουν οι ένοικοι- δημιουργήθηκε από τις βροχοπτώσεις.
trogli_xanthi07.jpg
Στον δεύτερο όροφο δεν υπάρχει ταβάνι παρά μόνο η σκεπή στην οποία εντοπίζονται ρωγμές, ενώ εντός του μισογκρεμισμένου σπιτιού δεν υπάρχει καν τουαλέτα.

Όπως αναφέρει ο κ. Καρά Χουσεΐν Φερίτ, ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, τα προβλήματα ξεκίνησαν μετά τον θάνατο του πατέρα του.

«Είμαστε πέντε αδέλφια, οι αδελφές μου έχουν παντρευτεί και σήμερα μένουμε εδώ εγώ, η μητέρα μου και ο μικρός μου αδελφός» τονίζει ο ίδιος, εξηγώντας πως η μοναδική πηγή εσόδων της οικογένειας είναι ένα επίδομα που τους καταβάλει ο ΟΓΑ, μιας και ο μικρός του αδελφός είναι ανήλικος, καθώς και τα ελάχιστα μεροκάματα που κάνει ο ίδιος κατά διαστήματα.
trogli_xanthi10.jpg
«Η μάνα μου έχει καρδιά, τα πόδια της την πονάνε. Δεν μπορεί να σκουπίσει, να καθαρίσει. Φοβούμαστε να ανάψουμε τη σόμπα γιατί το σπίτι είναι γκρεμισμένο θα πάρει φωτιά και θα καούμε και εμείς μέσα. Παίρνει 350 ευρώ επίδομα και που να πάνε αυτά τα λεφτά; για τα φάρμακα της μητέρας μου; το σπίτι; ή το ρεύμα; δεν μένει απολύτως τίποτα» προσθέτει μέσα σε απόγνωση ο ίδιος.
trogli_xanthi09.jpg Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top