ΔΩΡΕΑΝ φρούτα και σαλάτες στους μαθητές

Ξεκινά σήμερα η διανομή στα σχολεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης

​Ξεκινά και πάλι την Τρίτη η υλοποίηση του προγράμματος της δωρεάν διανομής φρούτων και φρουτοσαλάτας στα σχολεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Φέτος η διανομή των φρούτων θα γίνει στα σχολεία των δύο μεγάλων αστικών κέντρων και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα μοιραστούν μήλα, πορτοκάλια, φρουτοσαλάτες που θα περιλαμβάνουν ροδάκινο, αχλάδι, βερίκοκο και φυσικό χυμό σταφυλιού.

Τα φρούτα θα διανεμηθούν σε περίπου 1.400 σχολεία και σε 280.600 μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σε κάθε μαθητή αντιστοιχούν συνολικά δέκα φρουτοσαλάτες, 22 πορτοκάλια και 22 μήλα.

Μάλιστα φέτος το πρόγραμμα θα είναι διευρυμέ��ο και τα παιδιά θα μπορούν να επισκέπτονται φάρμες με οπωρώνες ή να παρακολουθούν πώς παράγεται το γάλα, πώς πηγαίνει στη βιομηχανία παστερίωσης, κτλ.

Στόχος είναι να εξοικειωθούν τα παιδιά με αυτή την παραγωγική διαδικασία, να την καταλάβουν και να εκτιμήσουν την προσπάθεια που κάνουν οι αγρότες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top