Έφτασε στο Ληξούρι κρουαζιερόπλοιο για την στέγαση των σεισμοπλήκτων

Για πρώτη φορά μετά τον σεισμό, έδεσε πλοίο στο λιμάνι του

Έφτασε στο Ληξούρι κρουαζιερόπλοιο για την στέγαση των σεισμοπλήκτων

Για πρώτη φορά μετά το ισχυρό χτύπημα του σεισμ��ύ στην Κεφαλονιά, έδεσε σήμερα στο λιμάνι του Ληξουρίου ένα κρουαζιερόπλοιο, το οποίο θα φιλοξενήσει τους σεισμόπληκτους της περιοχής.

Το κρουαζιερόπλοιο μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 600 άτομα και από τις 11:30 το πρωί θα ξεκινήσει η επιβίβαση όσων επιθυμούν να μείνουν σ’ αυτό.

Στους κατοίκους του Ληξουρίου, που έχουν υποστεί και τις μεγαλύτερες ζημιές στο νησί, θα παρέχονται τρία γεύματα, πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, ενώ πρόκειται για ένα από τα πιο άρτια εξοπλισμένα κρουαζιερόπλοια στην χώρα μας.

Οι σκηνές και τα λυόμενα παραμένουν άδεια, με τους κατοίκους να προτιμούν να μένουν στα αυτοκίνητά τους, παρά τις προσπάθειες των αρχών και του στρατού να διευκολύνουν την διαβίωση των σεισμοπλήκτων σ’ αυτές.

Οι αρχές έχουν δεσμευτεί ότι το λιμάνι του Ληξουρίου σε δύο μήνες θα είναι λειτουργικό και σε τέσσερις μήνες θα είναι έτοιμο, ενώ οι κάτοικοι έχουν ζητήσει να κατασκευαστεί ένας λιμενοβραχίονας για να δένουν κρουαζιερόπλοια για να τονωθεί η οικονομία του νησιού.

Την ίδια ώρα οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί για την μετασεισμική ακολουθία. Μιλώντας στην εκπομπή Live U ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά και δεν αποκλείεται να σημειωθεί κάποιος μετασεισμός μεγαλύτερος και από 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top