Προκαταρκτική έρευνα της εισαγγελίας Μονάχου για την προμήθεια των Leopard 2 στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel

Τη διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας ξεκινά η εισαγγελία του Μονάχου, σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, σχετικά με τον εντοπισμό τυχόν κρουσμάτων διαφοράς τα οποία αφορούν την προμήθεια των 175 γερμανικών αρμάτων μάχης «Leopard 2» από την Ελλάδα, στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Αφορμή για την έρευνα είναι οι αποκαλύψεις του πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Κάντα, στις ελληνικές δικαστικές αρχές, για μίζες που δίνονταν από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες για τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας.

Το γερμανικό περιοδικό ισχυρίζεται ότι με τη διερεύνηση της υπόθεσης είχαν ασχοληθεί οι εισαγγελικές αρχές του Μονάχου και το 2004, αλλά ενώ ζητήθηκε η συνδρομή των ελληνικών αρχών, δεν πήραν ποτέ απάντηση!

Από την πλευρά της πάντως η κατασκευάστρια γερμανική εταιρεία Krauss-Maffei Wegmann (KMW) αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι η διαδικασία ήταν διαφανής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top