ΒΡΕΘΗΚΕ θησαυρός στην… Πελοπόννησο!-Είναι ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας

Κάντε κλικ να μάθετε τι βρήκαν

Θησαυρός βρέθηκε στην ιστορική Αγιά Σοφία (στην Αρκαδία) της Πελοποννήσου όπως την έχουν αποκαλέσει οι αρχαιολόγοι προκαλώντας το ενδιαφέρον των αρχαιολόγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο των εργασιών αναστήλωσης του σημαίνοντος μνημείου της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στους Χριστιανούς, η οποία διενεργείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, βρέθηκαν, εντός μεταβυζαντινής εποχής αγγείου, πάνω από 1.000 τούρκικα νομίσματα, ασημένια στην πλειονότητά τους.

��α ευρήματα προέρχονται από την εποχή της Τουρκοκρατίας και εκτιμάται ότι αφορά ένα μεγάλο θησαυρό ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας.

Το σημαντικό αυτό εύρημα συμπληρώνει τον αξιόλογο αριθμό γλυπτών και κεραμικών οστράκων που απέδωσαν οι ανασκαφικές εργασίες στο ναό και συμβάλλει στην ανάδειξη της ιστορίας του μνημείου.

Η ανακάλυψη σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Κυπαρισσία 936 όπου μίλησε στέλεχος από την 26η ΕΒΑ (Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων), πιθανόν να θα οδηγήσει και στην αποκάλυψη και νέων στοιχείων για την ιστορική σημασία του Ναού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top