Τουρίστες στην Ελλάδα και το Νοέμβριο

Οι αφίξεις τους συνεχίζονται με αμείωτη ένταση

Τουρίστες στην Ελλάδα και το Νοέμβριο

Μπορεί το φθινόπωρο να βρίσκεται προ των πυλών ωστόσο οι ξένοι τουρίστες δεν πτοούνται και δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στην Ελλάδα αφού οι αφίξεις τους συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Μάλιστα το εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως συνεχίζονται και οι κρατήσεις σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα για τον Οκτώβριο κάτι που δείχνει πως ξένοι τουρίστες θα βρίσκονται στα ελληνικά νησιά μέχρι και τον Νοέμβριο.

Σε αυτήν την αύξηση των τουριστών φέτος και της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου έχει συντελέσει το γεγονός ότι έχουμε έκρυθμη κατάσταση σε Αίγυπτο και Συρία. Όποιος δηλαδή ήθελε να πάει διακοπές στο Κάιρο τον Οκτώβριο, θα προτιμήσει να πάει στην Κρήτη.

Οι ξενοδόχοι λένε πως αυτό είναι πρωτοφανές για τα τουριστικά ελληνικά δεδομένα και μάλιστα για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου η υπουργός Πολιτισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη έβγαλε μια ανακοίνωση λέγοντας: «όλα τα στοιχεία δείχνουν πως ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος θα είναι δύο πολλοί καλοί μήνες για τον ελληνικό τουρισμό. Συνδεθήκαμε με την αγορά και αποκαταστήσαμε επαφή με τους ισχυρότερους ταξιδιωτικούς οργανισμούς που επηρεάζουν την τουριστική κίνηση παγκοσμίως.»

Η κυρία Κεφαλογιάννη κάνει όμως και μια έκκληση στους επαγγελματίες του χώρου. «Σε αυτήν την προσπάθεια χρειαζόμαστε μαζί τους επαγγελματίες του τουρισμού να αντιληφθούν τις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται και να αδράξουν την ευκαιρία να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, να στηρίξουν περαιτέρω και τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top