Με συγγενείς θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών συναντήθηκε ο Κουτσούμπας

«Δεν θα αφήσουμε να ξεχαστεί το έγκλημα»

Δημήτρης Κουτσούμπας

Συνάντηση με μέλη του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών είχε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Το έγκλημα των Τεμπών δεν πρέπει να ξεχαστεί», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Εκλογές 25 Ιουνίου 2023: Προβάδισμα 20 μονάδων και αυτοδυναμία ΝΔ

«Δε θα αφήσουμε να ξεχαστεί, ούτε να παραγραφούν οι ευθύνες για αυτό το έγκλημα, όσο ψηλά και αν βρίσκονται, είτε αφορά πρωθυπουργούς, είτε αφορά όσους κυβέρνησαν σε υπουργεία, όσους νομοθέτησαν και οδηγηθήκαμε σε αυτό το έγκλημα, σε αυτήν την μεγάλη τραγωδία που την πληρώνει ακόμη ο ελληνικός λαός και που δεν έχουν επιλυθεί όλα αυτά τα σοβαρά προβλήματα που αφορούν τον ελληνικό σιδηρόδρομο» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

Η έκπληξη Κουτσούμπα σε 26χρονο που είχε γενέθλια – Του πήγε την τούρτα

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ ενημερώθηκε για τη μήνυση που έχουν υποβάλει οι συγγενείς των θυμάτων κατά πολιτικών προσώπων και κατά αγνώστων, συνολικά σε βάρος δεκαοκτώ ατόμων, καθώς και για τις ενέργειες που έχουν κάνει για τη δικαίωση της μνήμης των νεκρών του δυστυχήματος και δέχθηκε από αυτούς μια μπλούζα με τυπωμένο σύνθημα για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

Μητσοτάκης: Νομοτελειακά τρίτες εκλογές τον Αύγουστο χωρίς αυτοδυναμία

Ο κ. Κουτσούμπας κατά τη συνάντηση υπογράμμισε ότι εκτός των πολιτικών ευθυνών θα πρέπει να διερευνηθούν και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες και όχι μόνο στο υπηρεσιακό επίπεδο, σε ότι αφορά ενέργειες, συμβάσεις για το σιδηρόδρομο, παραλείψεις, κ.α.

Όπως είπε, το ΚΚΕ διατηρεί ψηλά στην ατζέντα του σε όλη την προεκλογική περίοδο στις ομιλίες του ίδιου και των στελεχών του το θέμα αυτό και ότι το κόμμα του έχει ταχθεί υπέρ της αλλαγής του θεσμικού πλαισίου περί ευθύνης υπουργών, ώστε όσοι ευθύνονται να οδηγούνται, όπως όλοι οι πολίτες, στη Δικαιοσύνη. Πρόσθεσε, επίσης, ότι το κόμμα του έχει καταθέσει τροπολογία, που εισηγείται οι δικαστές να εκλέγονται, όχι από την εκάστοτε εκτελεστική εξουσία, αλλά από τα θεσμικά τους όργανα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top