Πέθανε ο 32χρονος Γιώργος Διαμαντόπουλος

Από ποια ασθένεια έπασχε ο αθλητής μπότσια

Ακούστε το άρθρο --:-- λεπτά

Θλίψη στον κόσμο του αθλητισμού και όχι μόνο σκόρπισε ο θάνατος ενός πολύ νέου ανθρώπου, του Γιώργου Διαμαντόπουλου ο οποίος ήταν αθλητής μπότσια.

Eίναι ο Μπολτ πιο γρήγορος από ένα τσιτάχ; Το βίντεο δίνει την απάντηση

Ο 32χρονος που ήταν ουσιαστικά ο πρώτος αθλητής μπότσια του συλλόγου Εν Σώματι Υγιεί – Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας και χάρη σε εκείνον  δημιουργήθηκε και το αντίστοιχο τμήμα τον τελευταίο καιρό έδινε μάχη με ένα σπάνιο νευρομυϊκό νόσημα.

Ο σύλλογος "Εν Σώματι Υγιεί" Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο του Γιώργου Διαμαντόπουλου ο οποίος συμμετείχε ως αθλητής στην κατηγορία BC2 στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του 2017 και του 2018! 

“ Σύσσωμη η οικογένεια του "Εν Σώματι Υγιεί" Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας, με πολύ οδύνη, αποχαιρετά τον αθλητή του Τμήματος Boccia, τον πάντα χαμογελαστό, Διαμαντόπουλο Γεώργιο, ο οποίος δε βρίσκεται πια κοντά μας. Η είδηση της απώλειας του, στην ηλικία μόλις 32 ετών μας γέμισε θλίψη. Πρόκειται για τον τρίτο αθλητή με αναπηρία που χάνει το σωματείο μας, σε μόλις 10 χρόνια ζωής....” ανέφερε η ανακοίνωση. 

Τι είναι το μπότσια

 Το μπότσια ήταν η μεγάλη αγάπη του αθλητή και γι’ αυτό το λόγο το ξεκίνησε σε αρκετά νεαρή ηλικία. Πρόκειται για ένα άθλημα για αθλητές με αναπηρία. Είναι εμπνευσμένο από το ιταλικό άθλημα μπότσε και παίζεται από ανθρώπους με εγκεφαλική παράλυση ή άλλη κινητική αναπηρία που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο.

Μάλιστα παίζεται σε περισσότερες από 40 χώρες και είναι παραολυμπιακό άθλημα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top