Φαν' τ Σιπ: «Να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες»

Τι στερεί η απουσία του Μπακασέτα

Φαν' τ Σιπ

Αντίστροφα μετρά η Εθνική Ομάδα ενόψει του αγώνα της Πέμπτης (11/11, 21:45 ) με αντίπαλο την Ισπανία  και ομοσπονδιακός τεχνικός Τζον Φαν Σιπ ανέλυσε τα δεδομένα ώστε  η Ελλάδα μπορεί να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τον Ολλανδό προπονητή η Ελλάδα θα πρέπει να χαλάσει το παιχνίδι της Ισπανίας, να μην την αφήσει να βρει κενούς χώρους και παράλληλα να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί στην επίθεση.

Oργή στην ηγεσία της ΕΠΟ!

Ο Φαν Σιπ γνωρίζει ρεαλιστικά πως οι πιθανότητες πρόκρισης είναι λιγοστές αλλά θέλει οι παίκτες του να τις εξαντλήσουν δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό.

Τι στερεί η απουσία του Τάσου Μπακασέτα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος και πως θα αναπληρώσετε το κενό του;

«Είναι πάντα κρίμα όταν οι παίκτες τα πάνε εξαιρετικά, και ο Τάσος τα πάει καλά στην Τουρκία και την Εθνική, όταν δεν μπορούν να παίξουν. Βέβαια ο Τάσος ήταν τιμωρημένος ήδη και δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής. Τα τελευταία δύο χρόνια είχαμε πολλούς τραυματισμούς και έχουμε καταφέρει να βάλουμε πάνω στο χορτάρι άλλους παίκτες. Είναι ένα ματς εξαιρετικής δυσκολίας. Κάθε παίκτης πρέπει να παίξει πάνω από τις δυνατότητες. Έχουμε το σχέδιο μας, να είμαστε προετοιμασμένοι, συγκεντρωμένοι. Η Ισπανία είναι μια ομάδα που πιέζει συνέχεια, προσπαθεί να βρει το κενό για να χτυπήσει εμείς δείξαμε και στην Ισπανία αλλά και κόντρα στην Σουηδία πως μπορούμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Οπότε και αύριο θέλουμε να κάνουμε δύσκολο το βράδυ για τους Ισπανούς και να πάρουμε το καλύτερο δυνατό».
.

Πόσο ρεαλιστικός είναι ο στόχος της πρόκρισης;

«Να είσαι ρεαλιστής είναι δύσκολο. Αύριο αντιμετωπίζουμε μια από τις καλύτερες ομάδες αυτή τη στιγμή. Σίγουρα δεν είναι εύκολο αλλά είναι πιθανό. Πήραμε αποτέλεσμα στην Ισπανία, κερδίσαμε εδώ τη Σουηδία, παίξαμε καλά και στη Στοκχόλμη. Χωρίς πίστη δεν γίνεται τίποτα, έχουμε πλάνο. Για να γυρίσω στην ερώτηση σας ρεαλιστικά η Ισπανία είναι το φαβορί, είναι καλύτερη ομάδα, το αποδεικνύει εδώ και πολλά χρόνια. Εμείς έχουμε το πλάνο μας, γιατί όχι να μην μπορέσουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα»

Έχετε στείλει κάποιο μήνυμα στον παλιό σας γνώριμο, τον τεχνικό της Σουηδίας, βοήθησε μας για να σας βοηθήσουμε;

«Πρέπει εμείς να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας. Αν κάνουμε δύο νίκες αυτόματα βοηθάμε τη Σουηδία. Εμείς σκεφτόμαστε μόνο τη δική μας ομάδα, τους δικούς μας αγώνες. Ευχόμαστε βέβαια καλή επιτυχία στη Σουηδία. Εμείς επικεντρωνόμαστε στο να έχουμε μια καλή εμφάνιση και να πάρουμε το καλύτερο δυνατό από το αποτέλεσμα».
Πριν δύο-τρεις αγωνιστικές υπήρχαν φήμες για απόλυση σας από την Εθνική και τώρα μιλάτε για νέο συμβόλαιο;

«Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Για μένα το σημαντικό είναι εγώ και οι συνεργάτες μου να πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε. Έχουμε εξαιρετικούς παίκτες που πιστεύουν σε αυτό που κάνουμε. Έχουμε δημιουργήσει μια καλή ατμόσφαιρα στα χρόνια που είμαστε εδώ που είναι σημαντική και για το μέλλον. Η προσοχή μας είναι στα δύο ματς και θα δούμε μετά τι θα γίνει».

Διαβάστε όλες τις αθλητικές ειδήσεις και δείτε τα highligths των αγώνων 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top