ECDC: Θα παρακολουθήσει την επίπτωση του εξ' αναβολής Euro 2020

Θα διεξαχθούν 51 αγώνες

ECDC

Ο ECDC, το ευρωπαϊκό κέντρο ελέγχου νόσων, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα παρακολουθήσει την επιδημιολογική επίπτωση του φετινού εξ αναβολής ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Euro2020.

Σύμφωνα με τον ECDC, 51 αγώνες θα διεξαχθούν μεταξύ 11 Ιουνίου και 11 Ιουλίου, σε 11 χώρες υποδοχής, με επτά κράτη μέλη της ΕΕ: ​​Δανία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Ρουμανία και Ισπανία. Τα υπόλοιπα τέσσερα είναι το Αζερμπαϊτζάν, η Αγγλία, η Ρωσία και η Σκωτία. Περίπου 460.000 θεατές θα παρευρεθούν στους αγώνες μετά την απόδειξη αρνητικής δοκιμής COVID-19, εμβολιασμού ή προηγούμενης μόλυνσης COVID-19.

Euro 2020: Ο Σάντος είναι σίγουρος πως θα το πάρει η Πορτογαλία

Για να διατηρήσει το Πρωτάθλημα ασφαλές, ο ECDC ξεκίνησε δράση παρακολούθησης στις 4 Ιουνίου που θα συνεχιστεί έως τις 16 Ιουλίου 2021 (μία εβδομάδα πριν και μία εβδομάδα μετά την εκδήλωση). Οι αναφορές θα παρέχονται στην εβδομαδιαία έκθεση απειλών για μεταδοτικές ασθένειες (CDTR).

Όπως δήλωσε σχετικά η διεθύντρια του ECDC Andrea Ammon "καθώς είμαι βέβαιη ότι πολλοί στην Ευρώπη προσβλέπουν στο EURO 2020 και παρακολουθούν τις εθνικές τους ομάδες σε γήπεδα σε όλη την ήπειρο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση ενόψει τυχόν αύξησης των λοιμώξεων."

> 11 Ιουν 2021, 12:20 μμ, ο χρήστης «athanasios athanasiou <athanasiosaathans@gmail.com>» έγραψε:
> Επισκέψεις στα ΚΜ ξεκινά η Πρόεδρος της Κομισιόν - εγκρίνονται τα πρώτα σχέδια ανάκαμψης - την Πέμπτη στη Αθήνα
> Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου
>Σειρά επισκέψεων στα κράτη μέλη της ΕΕ ξεκινά την επόμενη εβδομάδα η Πρόεδρος της Κομισιόν Φον Ντερ Λάιεν. Την Τετάρτη 16 Ιουνίου θα επισκευθεί την Πορτογαλία και την Ισπανία, ενώ την Πέμπτη 17 θα βρεθεί στην Ελλάδα και τη Δανία. Οι επισκέψεις θα συμπέσουν με τις πρώτες εγκρίσεις από πλευράς Κομισιόν των σχετικών σχεδίων ανάκαμψης των εν λόγω κρατών μελών, που θα ξεκινήσουν επίσης την ερχόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε όλες τις αθλητικές ειδήσεις και δείτε τα τελευταία αθλητικά highlights 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top