Kαταγγελίες για κύκλωμα πορνείας στην Ομοσπονδία Πάλης

Τι υποστηρίζουν γονείς μαθήτριας που αποπλανήθηκε από προπονητή της

καταγγελίες για κύκλωμα πορνείας στην ομοσπονδία Πάλης

Βαριές καταγγελίες εναντίον της Ομοσπονδίας Πάλης εξαπολύονται από τους γονείς μίας μαθήτριας η οποία σύμφωνα με τα όσα καταγγέλουν αποπλανήθηκε από τον προπονητή της όταν ήταν σε ηλικία 12 ετών.

Μάλιστα ο ίδιος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη ύστερα από μήνυση της οικογένειας.

Κωπηλασία: Σε διαθεσιμότητα οι προπονητές που κατηγορούνται για παρενόχληση

Οι γονείς της κοπέλας στο υπόμνημα που υπέβαλαν κατηγορούν ευθέως την Ομοσπονδία Πάλης πως συγκάλυπτε γεγονότα ενώ κάνουν λόγο ακόμη και για κύκλωμα πορνείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr oι γονείς της κοπέλας αναφέρουν στο υπόμνημα πως ένας αθλητής σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει υποστήριξε πως η Ομοσπονδία Πάλης τον εξώθησε στην πορνεία ενώ εκείνος ήταν ακόμη ανήλικος.

Μάλιστα υπήρξε και ένα συγκεκριμένο  πρόσωπο το οποίο «συγκάλυπτε τις παράνομες και ανόσιες συμπεριφορές του συγκεκριμένου παράγοντα εις βάρος ανήλικων παιδιών όπως το δικό μου».

Οι γονείς της ανήλικης 12χρονης αθλήτριας της πάλης είναι συγκλονισμένοι από τις εκτεταμένες αποκαλύψεις αναφορικά με το περιστατικό του παιδιού τους και άλλα περιστατικά. 

Υπόθεση Μπεκατώρου: Και νέα παραίτηση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας

«Αφενός για το γεγονός ότι στην ομοσπονδία ένας και μόνος ήταν αυτός που την διοικούσε και διαχειριζόταν τα οικονομικά της ομοσπονδίας και τους ανθρώπους της! Ο οποίος την διοικούσε ακόμα και μετά την αποχώρησή του μέσω παρενθέτων προσώπων. Πώς είναι δυνατόν να γινόταν αυτό ανεκτό διαχρονικά από κυβερνήσεις όλων των χρωμάτων που γνώριζαν και σώπαιναν, οδηγώντας τους καλυπτόμενους στην αλαζονεία και την αποθράσυνση λόγω ατιμωρησίας;» ανέφερε η Ειρήνη Μαρούπα, δικηγόρος της οικογένειας και τόνισε πως ο κατηγορούμενος  που καταδικάσθηκε για την αποπλάνηση του παιδιού , συμπεριφερόταν ανάρμοστα στις ανήλικες αθλήτριες.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η κυρία Μαρούπα ο κόσμος της Πάλης βούιζε για την ανάρμοστη συμπεριφορά του προπονητή ο οποίος καθόριζε τις τύχες της Ομοσπονδίας.

«Το συνταρακτικότερο όλων όμως, είναι ότι πλέον καταγγέλλονται εναντίον μεγαλοπαράγοντα της ομοσπονδίας πράξεις εξώθησης ανηλίκων στην πορνεία, γεγονός που προκαλεί αποτροπιαστικά συναισθήματα σε κάθε άνθρωπο. Τα οποία επιτείνονται διότι όλα αυτά συνέβαιναν στον χώρο μίας αθλητικής ομοσπονδίας. Είναι επιτακτική ανάγκη, να πέσει ο πέλεκυς της δικαιοσύνης σε όσους τέλεσαν τέτοια αδικήματα άμεσος και δριμύς, ώστε να επέλθει πραγματική κάθαρση στον χώρο.

Για να ανακτήσει η κοινωνία την χαμένη εμπιστοσύνη της σε θεσμικά όργανα της πολιτείας, καθώς υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι όλα αυτά συγκαλύπτονταν σκόπιμα επειδή αφορούσαν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στην οικονομική και κοινωνική ιεραρχία» συμπλήρωσε η δικηγόρος της οικογένειας. 

Οι γονείς νεαρής αθλήτριας, η οποία σε ηλικία δώδεκα ετών, όπως καταγγέλεται, κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον προπονητή της (η υπόθεση έχει ήδη δικαστεί σε α βαθμό) κατέθεσαν υπόμνημα στην εισαγγελία.

Στο υπόμνημα, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζουν ότι οι καταγγελίες κατά προηγούμενων διοικήσεων της Ομοσπονδίας, αφορούν σε περιστατικά τα οποία έλαβαν χώρα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με το υπόμνημα, οι εμπλεκόμενοι φέρονται να έχουν προχωρήσει σε σωρεία πράξεων που σχετίζονται με κατάχρηση εξουσίας, ενώ καταγγέλλεται και ενδεχόμενη δράση κυκλώματος μαστροπείας.

Υποστηρίζουν ότι υπάρχουν συγκεκριμένα πρόσωπα που είχαν απόλυτη επίγνωση για το τί συνέβαινε στους κόλπους της Ομοσπονδίας, τα οποία μέχρι σήμερα εξακολουθούν να ασκούν επιρροή.

Στο υπόμνημα προτείνουν συνολικά 5 μάρτυρες, εκ των οποίων ο ένας είναι προπονητής. Πρόκειται για άτομο, το οποίο -κατά τους γονείς- έχει παραδεχθεί ότι εξωθήθηκε σε μαστροπεία.

Στο έγγραφο αναφέρονται και στα όσα έζησε η κόρη τους, αθλήτρια 12 ετών, το 2017. Ήδη για το σκέλος αυτό ο κατηγορούμενος προπονητής της έχει καταδικαστεί σε 12 χρόνια για αποπλάνηση ανηλίκου και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται,  όσα συνέβησαν στο κορίτσι ήταν εν γνώση της διοίκησης της Ομοσπονδίας, η οποία -κατά τους καταγγέλοντες- συγκάλυπτε τον προπονητή.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top