«Πόλεμος» Εμιράτων στον Περσικό Κόλπο για τα μάτια του Μέσι

Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν να τον αποκτήσουν

Λιονέλ Μέσι

«Πόλεμο» στον Περσικό Κόλπο έχει προκαλέσει η ανακοίνωση αποχώρησης του Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα.

Τα πετροδόλλαρα βοήθησαν Μάντσεστερ Σίτι και Παρί ΣΖ για να κατακτήσουν την Premier League και τη Ligue 1, αντίστοιχα, όμως όχι και να ικανοποιήσουν την μεγάλη εμμονή των ιδιοκτητών του, το Champions League.

Μέσι: Με ποιον ποδοσφαιριστή δείπνησε σε υπερπολυτελές εστιατόριο

Έτσι, η μοναδική ευκαιρία που φαίνεται να έχουν τώρα να αποκτήσουν τον Λιονέλ Μέσι και να πλησιάσουν το όνειρό τους, δημιουργεί μία νέα αντιπαλότητα, που ξεπερνά αυτή μεταξύ των δύο ομάδων και αναφέρεται ανάμεσα σε δύο από τις πλουσιότερες χώρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ με αυξημένες πολιτικές εντάσεις, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σήμερα η ισπανική εφημερίδα As.

«Η Μάντσεστερ Σίτι έχει την υποστήριξη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καθώς ανήκει στον σείχη Μανσούρ μπιν Ζαγιέντ μπιν Σουλτάν ΑΛ Ναγιάν, αναπληρωτή πρωθυπουργό των ΗΑΕ και μέλος της βασιλικής οικογένειας του Αμπού Ντάμπι. Είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στο βρετανικό ποδόσφαιρο, σύμφωνα με μια έκθεση στο περιοδικό FourFourTwo, στο οποίο φαίνεται να έχει περιουσία 15 δισ λιρών», σημειώνει η ισπανική εφημερίδα.

Επιπλέον, ο σεΐχης είναι ο πρόεδρος του επενδυτικού ταμείου πετρελαϊκών εταιρειών IPIC και ιδιοκτήτης του City Football Group. Μια εταιρεία που εκτός από την ιδιοκτησία της Σίτι έχει επίσης τη Μελβρούνη Σίτι y και τη Νέα Υόρκη στο χαρτοφυλάκιό της και επενδύσεις σε Γιοκοχάμα, Μοντεβιδέο Σίτι, Λόμελ SK, Μουμπάι Σίτι και Τζιρόνα. Ο Μανσούρ μπιν Ζαγιέντ έχει ξοδέψει 1,924 δις ευρώ από την προσγείωση του στο Μάντσεστερ το 2008.

Η Παρί ΣΖ αποτελεί το άλλο μεγάλο σύλλογο-κράτος, φτάνοντας στον τελευταίο τελικό του UCL. Οι Παριζιάνοι υποστηρίζονται από το Κατάρ και ο Αλ Κελαίφί είναι απλά μόνο ο πρόεδρος τους. Ο ιδιοκτήτης της Παρί ΣΖ είναι ο εμίρης του Κατάρ Ταμίν μπιν Χαμάντ ΑΛ Θανί, ο οποίος αγόρασε τον σύλλογο το 2011 μέσω της εταιρείας QIA (Qatar Investment Authority), ενός κρατικού επενδυτικού ταμείου, το οποίο διαχειρίζεται και επενδύει τα κέρδη που παράγονται από το πετρέλαιο", προσθέτει η As.

Ο εμίρης είναι παθιασμένος με το ποδόσφαιρο, επεδίωξε την αγορά της Παρί ΣΖ και και τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2022. Ένας από τους στόχους του Αλ Θανί είναι να κατακτήσει το Champions League και να το επιτύχει πριν το πανηγυρίσουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Για αυτό, η Παρί ΣΖ έχει επενδύσει 1,304 δισ. ευρώ σε μεταγραφές, πληρώνοντας ακόμη και 222 εκατομμύρια για το Νείμάρ, την πιο ακριβή μεταφορά στην ιστορία.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top