Η ...εξομολόγηση της επιτυχίας του Σλούκα!

Ο Έλληνας γκαρντ έδωσε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης

Η εξομολόγηση του Σλούκα

Την διαχείριση της προσωπικής του επιτυχίας κάνει ο Κώστας Σλούκας στο ξεκίνημα μιας σεζόν που με βάση τα περσινά δεδομένα αναμένεται το ίδιο λαμπερή για αυτόν. Ο Έλληνας γκαρντ της Φενέρμπαχτσε παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague και αναφέρθηκε σε πολλά κι ενδιαφέροντα θέματα.

Ο Κώστας Σλούκας μίλησε για τη δυσκολία της φετινής σεζόν, για τις αλλαγές στο ρόστερ ενώ αναφέρθηκε στους Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Ντούσαν Ίβκοβιτς. 

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Σλούκα 

Για τη φετινή σεζόν: «Φυσικά είναι διαφορετικά και φυσικά είναι πιο δύσκολο. Αυτή τη σεζόν περιμένουμε ότι θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα από πέρυσι επειδή είμαστε πρωταθλητές της Euroleague και κάθε ομάδα θέλει να μας νικήσει. Θα πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και να παλέψουμε περισσότερο σε κάθε παιχνίδι αν θέλουμε να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας».

Για τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν: «Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι πάντα μια πολύ καλή ομάδα. Η Μπαρτσελόνα είναι μια πολύ καλή ομάδα. Οι ελληνικές ομάδες είναι επίσης πολύ καλές. Η άλλη τουρκική ομάδα, η Εφές, μπορεί να τα καταφέρει. Η Αρμάνι Μιλάνο επίσης. Υπάρχουν τουλάχιστον 12 ομάδες που μπορούν να παίξουν πολύ καλά, έχουν ποιότητα και μπορούν να μας κερδίσουν. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε ότι πέρυσι η Euroleague είναι πραγματικά ανταγωνιστική και πολύ δύσκολη».

Για τις μεταγραφές της Φενέρμπαχτσε:  «Χάσαμε δυο ηγέτες, έμπειρους και πραγματικά ταλαντούχους παίκτες, αλλά φέραμε κάποιους άλλους ποιοτικούς και κυρίως παίκτες Euroleague. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να καταλάβουν τη φιλοσοφία του προπονητή και της ομάδας και όλα θα είναι μια χαρά. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά εντός παρκέ. Από την πλευρά μου, πάντα προσπαθώ να κάνω ό,τι χρειάζεται η ομάδα και ο προπονητής. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα».

Για το αν πίστευε ποτέ πως στα 27 του θα έχει καταφέρει τόσα πολλά: «Η ζωή μου είναι το μπάσκετ. Όταν ήμουν παιδί ονειρευόμουν να παίξω μπάσκετ και φυσικά να κερδίσω τίτλους. Αλλά δεν ονειρευόμουν πως μέχρι τα 27 μου θα είχα πάρει τρεις φορές την Euroleague και θα έπαιζα σε 5 τελικούς Final 4. Δούλεψα σκληρά για αυτό και αισθάνομαι ευλογημένος που έπαιξα σε καλές ομάδες με σπουδαίους προπονητές και είχα την ευκαιρία να πετύχω καλά πράγματα. Συνεχίζω να βελτιώνομαι γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό στο μπάσκετ. Έτσι είναι το μπάσκετ, μερικές φορές πετυχαίνεις και μερικές άλλες όχι, αλλά πρέπει να συνεχίζεις. Και το όνειρο που είχα από παιδί ήταν να είμαι υγιής και να παίζω μπάσκετ. Εδώ στη Φενέρμπαχτσε νιώθω καλά. Έχουμε ένα εκπληκτικό κοινό, μια καλή ομάδα και για μένα, τον καλύτερο προπονητή στην Ευρώπη. Είμαι πολύ χαρούμενος».

Για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Είναι ένας πολύ καλός προπονητής και δεν χρειάζεται να μιλήσω εγώ γι αυτόν, οι τίτλοι του μιλούν από μόνοι τους. Στην αρχή δεν με ήθελε στην ομάδα, αλλά μετά άλλαξε σκεπτικό και σιγά σιγά άρχισε να με εμπιστεύεται. Έμαθα πολλά από αυτόν και στον ένα χρόνο που δούλεψα μαζί του βελτίωσα το παιχνίδι μου».

Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τις διαφορές που έχει με τον Ίβκοβιτς: «Ο κάθε προπονητής έχει τον τρόπο του, αλλά νομίζω ότι ο Ομπράντοβιτς έχει μια διαφορά, πως καταλαβαίνει τι χρειάζονται οι παίκτες στο γήπεδο, αλλά και τι να πει στους παίκτες του εντός και εκτός παρκέ. Όπως καταλαβαίνει το μπάσκετ, αλλά και τον τρόπο που δουλεύει για το μπάσκετ. Είναι μια ιδιοφυΐα. Δεν μπορώ να πω πολλά για εκείνον, οι τίτλοι του μιλούν από μόνοι τους. Εννιά Euroleague, αυτό είναι εκπληκτικό! Δεν ξέρω κάποιον να έχει καταφέρει κάτι αντίστοιχο. θεωρώ πως είναι μια ιδιοφυΐα, όχι μόνο με την μπασκετική έννοια, αλλά και ως άτομο. Φυσικά είναι σκληρός προπονητής. Κάποιες φορές οι αντιδράσεις του, ή οι φωνές του είναι μέρος της τακτικής του και μέρος του παιχνιδιού. Πρέπει να είναι έτσι ώστε οι παίκτες να καταλάβουν τι θέλει από εκείνους. Ο τρόπος, όμως, που μιλάει στους παίκτες είναι απίστευτος».

Για το γεγονός πως έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε την Euroleague με τουρκική ομάδα: «Πρώτα απ' όλα, είμαι περήφανος για τον εαυτό μου και για την ομάδα μου, επειδή γίναμε η πρώτη τουρκική ομάδα που παίρνει την Euroleague. Με αυτό οι συμπαίκτες μου κι εγώ και οι προπονητές μας μπήκαμε στα βιβλία της ιστορίας. Είναι σημαντικό. Και το να κερδίζεις ένα μεγάλο τίτλο είναι κάτι που σε κάνει χαρούμενο, επειδή όλη τη χρονιά κάθε μέρα και κάθε ώρα δουλεύεις γι αυτό».

Για το αν θα ήθελε το Final 4 να γίνεται κάθε χρόνο στην Κωνσταντινούπολη: «Για να είμαι ειλικρινής, εάν υπήρχε πιθανότητα, ναι! Πήρα έναν τίτλο με τον Ολυμπιακό και έναν με την Φενέρμπαχτσε. Ξέρω ότι θα ήταν αδύνατον. Όταν το σκέφτεσαι, μπορείς να πεις ότι προετοιμαστήκαμε καλά για τα παιχνίδια. και είχαμε και τύχη, επειδή σε αυτά τα παιχνίδια τη χρειάζεσαι για να κερδίζεις. Αλλά μπορώ να πω ότι πέρυσι είχαμε πίεση ως ομάδα να κερδίσουμε την Euroleague. Και το πετύχαμε. Αλλά, φέτος θα είναι ακόμα πιο δύσκολο, επειδή όπως είπα πριν, όλοι θέλουν να μας κερδίσουν».

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top