Παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής: Στον τελικό του Σαββάτου ο Πετρούνιας!

Στο ίδιο αγώνισμα των κρίκων, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Πετρούνιας: Με τον... αέρα του παγκόσμιου πρωταθλητή

«Αυλαία» χθες στο Μόντρεαλ για το 47ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής και ο Λευτέρης Πετρούνιας έδειξε με το «καλημέρα» τις διαθέσεις του. Ο 27χρονος Έλληνας Ολυμπιονίκης μπήκε στον προκριματικό των κρίκων με τον αέρα του παγκόσμιου πρωταθλητή και σε ένα πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,30 απέσπασε 15,400 βαθμούς.

Αυτό τον φέρνει μέχρι στιγμής στην 1η θέση του αγωνίσματος και ουσιαστικά του δίνει από τώρα την πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου για να υπερασπιστεί τον τίτλο που είχε κατακτήσει πριν από δύο χρόνια, αν και θα πρέπει να ολοκληρωθούν και οι τέσσερις όμιλοι των προκριματικών. 


Ο βαθμός του Πετρούνια είναι ανάλογος ή και καλύτερος από εκείνους που είχε στους αντίστοιχους προκριματικούς των προηγούμενων φετινών αγώνων του, που ήταν 15,333 β. στο Παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού, 15,366 β. στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Κλουζ και 15,450 β. στο πρόσφατο Τσάλεντζ Καπ του Παρισιού. 

Στο ίδιο αγώνισμα των κρίκων, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση, συγκέντρωσε 14,300 βαθμούς σε πρόγραμμα με συντελεστή 6,20, βαθμολογία που του αφήνει μικρά περιθώρια πρόκρισης. 

Από εκεί και πέρα, ο Νίκος Ηλιόπουλος στο μονόζυγο, περιορίστηκε στους 12,100 βαθμούς και είναι 11ος στην έως τώρα κατάταξη και άρα εκτός τελικού. Το ίδιο και ο πρωτοεμφανιζόμενος Αντώνης Τανταλίδης, που έλαβε μέρος σε δύο αγωνίσματα. Στις ασκήσεις εδάφους  συγκέντρωσε 12,266 βαθμούς και είναι 18ος μέχρι στιγμής, και στον πλάγιο ίππο 10,900 βαθμούς είναι 22ος προς το παρόν. Ο επίσης «πρωτάρης» Χριστόφορος-Άγγελος Κωνσταντινίδης βαθμολογήθηκε με 10,866 β. στο έδαφος και έχει μείνει 27ος έως τώρα. Και τέλος, ο Γιώργος Χατζηευσταθίου, που σήμερα είχε γενέθλια και έγινε 25 ετών,  πήρε 12,933 βαθμούς στον πλάγιο ίππο και είναι 12ος μετά τη διεξαγωγή του 1ου προκριματικού ομίλου.

Ο προκριματικός των ανδρών περιλαμβάνει συνολικά τέσσερις ομίλους και μετά την ολοκλήρωσή τους θα οριστικοποιηθούν, τόσο οι οκτάδες των τελικών των οργάνων, όσο και η τελική κατάταξη όλων των αθλητών (και των Ελλήνων που έχουν αποκλειστεί).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top