Τζάμπολ στο Final Four: Σήμερα οι ημιτελικοί

ΤΣΣΚΑ Μόσχας εναντίον Λοκομοτίβ Κουμπάν και Φενερμπαχτσέ εναντίον Λαμποράλ Κούτσα

Τζάμπολ στο Final Four: Σήμερα οι ημιτελικοί

Χωρίς την παρουσία ελληνικής ομάδας αλλά με έντονο το ελληνικό στοιχείο θα γίνει το τζάμπολ του Final Four σήμερα στο Βερολίνο.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας (η οποία θεωρείται από πολλούς και το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου) αντιμετωπίζει στις 19.00 την πρωτάρα Λοκομοτίβ Κουμπάν, ενώ στις 22.00 ο πιο πολυνίκης προπονητής της Ευρωλίγκα (8 τρόπαια Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα αντιμετωπίσει με τη Φενέρμπαχτσε την Λαμποράλ Κούτσα.

Αυτό είναι μόλις το 5ο (!) Final Four χωρίς ελληνική ομάδα (το πρώτο ήταν το 1992, το επόμενο το 2003, το τρίτο το 2008 και το πιο πρόσφατο το 2014) ωστόσο το ελληνικό στοιχείο είναι έντονο: ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ είναι ο Δημήτρης Ιτούδης, ο τεχνικός της Λοκομοτίβ είναι ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο Κώστας Σλούκας είναι από τα βασικά όπλα της Φενέρμπαχτσε και ο Γιάννης Μπουρούσης παίκτης-κλειδί στην Λαμποράλ.

Στα ενδιαφέροντας στατιστικά του Final Four, η ΤΣΣΚΑ έγινε η ομάδα με τις π��ρισσότερες συμμετοχές (15), ξεπερνώντας τη Μπαρτσελόνα. Ακολουθούν η Μακάμπι (12), ο Παναθηναϊκός (11), ο Ολυμπιακός (9) και η Ρεάλ (7).

Η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις είναι η Ρεάλ (9) και ακολουθούν ο Παναθηναϊκός, η Μακάμπι και η ΤΣΣΚΑ με 6 τρόπαια.

Τέλος, όσον αφορά τις πιο πολυνίκεις χώρες, η Ισπανία προηγείται στη λίστα με 13 τρόπαια, δεύτερη είναι η Ισπανία με 12 και τρίτη η Ελλάδα με 9 κατακτήσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top