Μακριά από τον κ@λ@ μας και όπου θέλει ας είναι...

Φωτογραφια αρθρογραφου
Αρθρογράφος

Η Ελένη Τσαγκά γράφει...

Από χθες κλειστή η τηλεόραση. Κλειστό το Internet. Και στο τηλέφωνο λίγα λόγια, μισά, μόνο αριθμοί που συνεχώς άλλαζαν, για να μην καταλάβουν τα παιδιά. Μην μάθουν πως όταν βρέχει πεθαίνουν άνθρωποι και, γίνονται αστεράκια στον ουρανό. Μην αντιληφθούν ότι η ασφάλεια της ύπαρξής τους, στην κατά τα άλλα ειρηνική χώρα μας, δεν είναι σίγουρη. Πως η βροχή τελικά δεν είναι διασκεδαστική. Και πως ο χειμώνας που περιμένουν με τόση προσμονή – χειμώνας σημαίνει Χριστούγεννα- δεν είναι απλώς μία όμορφη εποχή. Και αν τύχει και το μάθουν σήμερα στο σχολείο; Τι να τους πεις; Πώς να τους διαβεβαιώσεις ότι τέτοιες καταστροφές, συμβαίνουν μόνο στις μακρινές χώρες και να τους καθησυχάσεις; Μα είναι εδώ δίπλα μας. Έλληνες πολίτες. Ακριβώς σαν και εμάς. Ίδιοι με εμάς, όπου και αν κατοικούμε στην Αττική!

15 άνθρωποι χάθηκαν. Ζωές καταστράφηκαν. Μικρά παιδιά πενθούν την απώλεια των γονιών τους. Και η απάντηση στο τεράστιο γιατί τους, είναι: μα, γιατί έβρεξε.  Τόσο απλό αλλά τόσο τραγικά ασύλληπτο. Και όσο για τις περιουσίες που χάθηκαν και τους επαγγελματίες που καταστράφηκαν και, δεν θα μπορέσουν ποτέ ξανά να φτιάξουν ότι είχαν, οι ασφαλιστικές λέει δεν αποζημιώνουν. Διότι σε εκείνη την περιοχή καμία ασφαλιστική δεν ασφαλίζει τίποτα! Αυτοί ξέρουν πάντα.

Και πως γίνεται αυτοί να ξέρουν και να μην κάνουν κανένα συμβόλαιο σε αυτές τις γειτονιές, ούτε καν με αστρονομικό τίμημα και  να μην γνωρίζει τίποτε η πολιτεία; Οι ασφαλιστικές φυλάνε τον κ@λ@ τους και καλά κάνουν….από τη μία… και από την άλλη η πολιτεία βροντοφωνάζει «μακριά από τον κ@λ@ μας και όπου θέλει ας είναι».

Είναι φανερό ότι όλοι γνώριζαν τον κίνδυνο. Και προσπαθούσαν να τον αποσοβήσουν με ευχολόγια. Και τώρα κάνουν συσκέψεις, κηρύσσουν εθνικό πένθος, βάζουν μπροστά τον μηχανισμό για κοινοτικές επιδοτήσεις, κτλ και ταυτόχρονα προσπαθούν να απαντήσουν στα αναπάντητα. Ο Τζανακόπουλος μας καθησύχασε λέγοντας πως ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε άμεσα…  και τόνισε, πως οι θάνατοι είναι αποτέλεσμα δεκαετιών αναλγησίας. Και ο επόμενος το ίδιο θα πει και, ο προηγούμενος το ίδιο είπε. 

Πότε θα καταλάβουν ότι βαρεθήκαμε να ακούμε τις αηδίες τους; Διάβασα πως όλοι μας φταίμε. Για τα αυθαίρετα, τα μπαζώματα, τα φακελάκια, τις ρεμούλες. ΟΧΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ. Φταίνε λίγοι. Και δυστυχώς αυτοί που φταίνε ζούνε αλλού. Σε προάστια ασφαλή, με γρασίδια και πέργκολες.

ΥΓ. Αξιοθαύμαστοι όσοι προσπαθούν να απαντήσουν στα αναπάντητα με ηλιθιότητες και, δεν σιχαίνονται τον εαυτό τους!!!!

 

Η Ελένη Τσαγκά έγραψε...

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top