Πλειοψηφία 180 βουλευτών ζητά ο Καμμένος για τη συμφωνία με τα Σκόπια!

Κατήγγειλε «σχέδιο τρομοκράτησης» των βουλευτών του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ

Αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών για την κύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων της συμφωνίας με τα Σκόπια  ζητά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, επιμένοντας ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να επικυρώσει τη συμφωνία, παρά τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση.   

Aξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε διαμηνύσει ότι στην περίπτωση που δεν υπερψηφισθεί η συμφωνία στη Βουλή η κυβέρνηση θα ζητήσει άμεσα ψήφο εμπιστοσύνης.    

«Θα ζητήσουμε να έρθει η συμφωνία με τουλάχιστον 180» δήλωσε ο κ. Καμμένος μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, διευκρινίζοντας παράλληλα  ότι σε κάθε περίπτωση το  κόμμα του θα καταψηφίσει τη συμφωνία.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ διευκρίνισε ότι ενημέρωσε την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για το αίτημα αυξημένης πλειοψηφίας στην κύρωση της συμφωνίας, αλλά πρόσθεσε ότι μέχρι να έρθει στη Βουλή οι ΑΝΕΛ θα στηρίζουν την κυβέρνηση με στόχο την έξοδο από το Μνημόνιο και την αντιμετώπιση των μεγάλων υποθέσεων διαφθοράς. Πάντως ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε βέβαιος ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν πρόκειται να έρθει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή, λόγω των έντονων αντιδράσεων του Προέδρου της γειτονικής Γκιόργκι Ιβανόφ, αλλά και της αντιπολίτευσης του VMRO – DPMNE (εννοώντας προφανώς το δημοψήφισμα, καθώς η Βουλή της γειτονικής χώρας την επικύρωσε ήδη).    

Καταγγελία για σχέδιο τρομοκράτησης των βουλευτών από οπαδούς της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατήγγειλε ότι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ δέχονται αλλεπάλληλα απειλητικά τηλεφωνήματα και μηνύματα  που έχουν ως στόχο την τρομοκράτησή τους και κάλεσε τη Δικαιοσύνη να παρέμβει, ώστε  να διαπιστωθεί ποιοι απειλούν τους βουλευτές των ΑΝΕΛ.

«Δεχόμαστε χιλιάδες SMS από οπαδούς της ΝΔ» τόνισε, ενώ υποστήριξε μεταξύ άλλων  ότι «κάποιοι τηλεφωνούν σε  παιδιά στις 3 το πρωί και τους λένε ότι αύριο θα πάρουν το κεφάλι του πατέρα τους» και υπογράμμισε πως  τα τηλέφωνα και τα προσωπικά στοιχεία των βουλευτών και οπαδών των ΑΝΕΛ έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Μάλιστα,  κατηγόρησε «τη ΝΔ του Άδωνη Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη» ότι «συνεργάζεται με τη Χρυσή Αυγή και τους νεοφασίστες».

Ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε προσωπική επίθεση και στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο κατηγόρησε ότι «στο εξωτερικό υπόσχεται ότι θα ισχύσει η συμφωνία και στο εσωτερικό παριστάνει τον Μακεδονομάχο», ενώ άσκησε κριτική και στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ ότι «στο παρελθόν διαπραγματεύονταν το όνομα Μακεδονία και τώρα γίνονται Μακεδονομάχοι». Την αξιωματική αντιπολίτευση κατηγόρησε επίσης ότι «δεν πρόταση μομφής για να μην περάσει η συμφωνία αλλά για να πέσει η κυβέρνηση και να μην επιτευχθεί η έξοδος από το Μνημόνιο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top