Τζανακόπουλος: Θα ζητήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης, εάν οι ΑΝΕΛ καταψηφίσουν

Διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια περί «συναλλαγής» του Σκοπιανού με χρέος και μέτρα

«Αν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταψηφίσουν τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ θα ζητήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης» ξεκαθάρισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ έκανε λόγο για «απαράδεκτες συνωμοσιολογίες» και «άθλιες φήμες», σχολιάζοντας τα περί «συναλλαγής» της κυβέρνησης με στόχο το χρέος.

Ο ίδιος, εκτίμησε πως η κυβέρνηση δε θα έχει πολιτικό κόστος από τη συμφωνία, την οποία χαρακτήρισε πράξη ευθύνης και πατριωτισμού.

Η Ελλάδα βγαίνει οριστικά από την κρίση

«Ο μηχανισμός παρακολούθησης της ελληνικής οικονομίας δεν περιλαμβάνει καμία απολύτως δέσμευση για νέα μέτρα», είπε ο κ. Τζανακόπουλος,

Ο ίδιος, χαρακτήρισε «ιστορική» την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup, γιατί σε αυτή θα επικυρωθεί και τυπικά η ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης του τελευταίου ελληνικού προγράμματος.

«Η Ελλάδα αφήνει πίσω της μία σκληρή περίοδο, που κόστισε πολλά στον ελληνικό λαό» πρόσθεσε, λέγοντας πως το αυριανό Eurogroup αναμένεται να αποφασίσει για τη ρύθμιση του χρέους και τον μηχανισμό παρακολούθησης της ελληνικής οικονομίας.

Επίθεση σε Νέα Δημοκρατία

Ο υπουργός Επικρατείας κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι «με τη στάση του νομιμοποιεί αντικειμενικά τη φασιστική ρητορεία και τις φασιστικές πρακτικές και είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τον ακροδεξιό εκφυλισμό της Νέας Δημοκρατίας».

Παράλληλα επιτέθηκε στη ΝΔ αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση των Σκοπίων λέγοντας πως «όχι μόνο αγνοούν την ιστορική τους ευθύνη για τη διαιώνιση του προβλήματος, αλλά, σήμερα, υπό την ηγεμονία ακροδεξιών ομάδων στο εσωτερικό τους, προσπαθούν για μία ακόμη φορά να παίξουν το τελευταίο τους χαρτί. Το χαρτί του διχασμού ανάμεσα σε δήθεν πατριώτες και δήθεν προδότες».

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top