Κατρούγκαλος στο STAR: «Οι εκλογές είναι η βασιλική οδός προς την άτακτη χρεοκοπία»

«Μερικοί πολίτες μπορεί να κερδίσουν και μερικοί να χάσουν» επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών

«Σε άδικα και παράλογα πράγματα των δανειστών δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε» διαμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο STAR και τόνισε ότι «όλα είναι υπό έλεγχο».

Ο κ. Κατρούγκαλος εξήγησε όσον αφορά στη διαπραγμάτευση ότι υπάρχει ένα πλαίσιο συναντίληψης- πολιτικής συμφωνίας, με σκοπό να περιορίσει απαιτήσεις κυρίως του ΔΝΤ, που οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι τις θεωρούν παράλογες. «Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να αναζητήσουμε έναν έντιμο συμβιβασμό» σημείωσε.

«Η υπεραπόδοση της οικονομίας το 2016 αποδείκνυε ότι δεν χρειάζονταν πρόσθετα μέτρα. Δεχτήκαμε συντονισμένη πίεση από τους Ευρωπαίους και δεν υποχωρήσαμε στην πίεση αυτή, όπως σε άλλες περιόδους. Αντιπροτείναμε λοιπόν να ληφθούν αντισταθμιστικά μέτρα που θα ισορροπήσουν τα μέτρα αυτά που μας πιέζουν. Είναι πολύ δύσκολη η διαπραγμάτευση» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

«Μερικοί πολίτες μπορεί να κερδίσουν και μερικοί να χάσουν»

«To συνολικό άθροισμα μέτρων και αντίμετρων θα έχει μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, για την οικονομία» είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος και παραδέχτηκε πως όντως «μερικοί πολίτες μπορεί να κερδίσουν και μερικοί να χάσουν. Και σκοπός της κυβέρνησής μας είναι αυτοί που θα κερδίσουν να είναι από τα χαμηλότερα στρώματα» πρόσθεσε.

«Υπολογίζουμε με έναν τρόπο τις συντάξεις και τις εισφορές για να μην υπάρχουν αδικίες»

Όσον αφορά στο θέμα των συντάξεων επεσήμανε ότι πλέον αυτές «θα υπολογίζονται με ένα τρόπο και με ένα τρόπο θα υπολογίζονται και οι εισφορές. Με τον ίδιο για όλους για να μην υπάρχουν αδικίες» είπε και επεσήμανε:

«Χρειάστηκε να κάνουμε αναπροσαρμογή στις συντάξεις αλλά έτσι ισορροπήσαμε το σύστημα»

«Το καινούργιο με τη διαπραγμάτευση είναι ότι δεν θα έχουμε 2% μέτρα καθαρής λιτότητας, θα έχουμε μέτρα που θα εξισορροπηθούν με άλλα. Αυτό είναι το ζήτημα της συναντίληψης» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος και πρόσθεσε ότι: «είναι ρεαλιστικό να έχουμε πολιτική συμφωνία μέσα στο Μάρτιο»

«Οι εκλογές είναι αυτή τη στιγμή η βασιλική οδός προς την άτακτη χρεοκοπία» κατέληξε.

Δείτε όλη τη συνέντευξή του

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top