Καραβάτου - Κατσούλης: Το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που βλεπόμαστε είναι η εκπομπή!

Όσα δήλωσαν στο star.gr

Καραβάτου - Κατσούλης μιλάνε στο star.gr για όλα!

Μπήκαν στη ζωή μας και την έκαναν λίγο πιο… «Κου Κου».

Η Κατερίνα Καραβάτου και ο Κρατερός Κατσούλης ανοίγουν κάθε πρωί στις 9 τη… φωλιά τους για καθέναν από εμάς, που θέλουμε να ξεκινήσουμε την ημέρα μας με έναν τρόπο διαφορετικό, σίγουρα πιο αστείο και μακράν πιο… ανατρεπτικό!

Η νέα πρωινή εκπομπή του STAR είναι εδώ και δεν έχει μόνο δυνατή ομάδα (στο σύνολό της, μπροστά και πίσω από τις κάμερες), αλλά και ικανούς leaders, από τα ονόματα των οποίων (το ζεύγος Κ.Κ. και Κ.Κ.) «βαφτίστηκε» και η εκπομπή Κου Κου – εκτός από την τρέλα, δηλαδή, που τους διακρίνει.

Σε αυτήν τη «φωλιά» «τρυπώσαμε» κι εμείς και αφού «εξάντλησαν» τη φιλοξενία και το χαμόγελό τους απέναντί μας, δέχτηκαν να μας μιλήσουν για το πόσο διαφορετικά είναι τα πρωινά τους εδώ και τρεις εβδομάδες που είναι στον τηλεοπτικό αέρα.

«Ο Κρατερός είναι πάντα πιο Κου Κου από οτιδήποτε. Άρα εγώ υποχρεωτικά δεν είμαι το ίδιο», μας είπε η Κατερίνα όταν τη ρωτήσαμε αν το αποτέλεσμα που βλέπουμε στους τηλεοτπικούς μας δέκτες είναι πιο «Κου Κου» από ότι περίμεναν. Και το λόγο παίρνει ο Κρατερός: «Θεωρώ ότι το Κου Κου δε φτάνει ποτέ. Δεν υπάρχει ποτέ αρκετό Κου Κου. Πρέπει πάντα να είναι πολύ. Να επεκτείνεται. Τα όριά του να ξεπερνάνε το διάστημα, κι ακόμα παραπέρα. Τώρα είμαστε ακόμα μέσα στην ατμόσφαιρα». Ωστόσο, αυτή η «απειλή» για το περιθώριο αύξησης του «Κου Κου» είναι κάτι που «φοβίζει» την Κατερίνα Καραβάτου: «Πολλές φορές είναι πολύ τρομακτικό όλο αυτό, αλλά από κάποιο σημείο και μετά μαθαίνεις να ζεις μαζί του. Και μετά πρέπει να διατηρείς την ψυχραιμία σου και να το απολαμβάνεις», όπως μας είπε γελώντας.

Σε κάθε περίπτωση, σημαντικό είναι ότι το κοινό δείχνει ότι είναι έτοιμο για αυτό το… διαστημικό ταξίδι, με τον παρουσιαστή να εξηγεί: «Έχουν αγάπη στο Κου Κου. Αλλά στο Κου Κου που είναι ειλικρινές, έντιμο και με πολλή αγάπη και ενδιαφέρον». Βέβαια, το να κάνεις κάτι διαφορετικό, πόσο εύκολο είναι τελικά; «Είναι πάρα πολύ δύσκολο και θέλει και πάρα πολλή δουλειά, εκτός από πολλή σκέψη για να το βρεις, πρέπει να έχεις και τα μέσα για να το κάνεις πραγματικότητα. Μια καλή ιδέα είναι μια καλή ιδέα και μετά νομίζω αυτή, για να στηριχθεί, θέλει πολλές χιλιάδες πράγματα και σίγουρα πολλές εργατοώρες και πολλή αγάπη και προσπάθεια. Ευτυχώς, εμείς εδώ έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής να το έχουμε βγάλει σε έναν ικανοποιητικό βαθμό προς τα έξω. Και αυτό που θα θέλαμε να δώσουμε, αλλά και αυτό που μας επιτρέπουν οι συνθήκες πλέον να το δώσουμε πραγματικά. Πρέπει να σε στηρίζουν, να σε υποστηρίζουν, να σε βοηθάνε και να σε αγαπάνε. Κι όλα αυτά σε εμάς υπάρχουν».

«Το κανάλι, εμείς, η εταιρεία παραγωγής, όλοι μαζί αποφασίσαμε ότι θα είναι μια εκπομπή Κου Κου, με την έννοια ότι ασχολείται και προτείνει μια καθημερινότητα με χιούμορ. Όχι αγνοώντας επ' ουδενί τα προβλήματα. Ίσα – ίσα, επειδή υπάρχουν πολλά, αυτό που πιστεύουμε ότι χρειάζεται για να μπορέσουμε να μείνουμε υγιείς και να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ό,τι μας συμβαίνει, είναι να μη χάσουμε το χιούμορ μας», προσθέτει ο Κρατερός Κατσούλης.

Πλέον, Κατερίνα και Κρατερός, Κρατερός και Κατερίνα περνάνε μαζί πέντε πρωινά της εβδομάδας στον τηλεοπτικό αέρα. Πόσο εύκολο είναι αυτό; «Κάποτε όταν κάναμε Σαββατοκύριακο εκπομπή, έλεγα ως αστείο ότι κάνουμε εκπομπή το Σαββατοκύριακο για να βρισκόμαστε. Το οποίο είναι αλήθεια. Τώρα το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που βλεπόμαστε είναι πάλι η εκπομπή. Έχω πρόβες για το θέατρο, η εκπομπή είναι πολύ πρωί , τελειώνω πολύ αργά τη νύχτα από τις πρόβες, οι υποχρεώσεις της εκπομπής δεν τελειώνουν στις 12 που ολοκληρώνεται το πρόγραμμα, τελειώνουν το απόγευμα, άρα υπάρχει ένα πολύ μικρό διάστημα που είναι για να φας, να ξεκουραστείς και να δεις τα παιδιά», με την Κατερίνα να συμπληρώνει: «Όταν επιστρέφει από το θέατρο, εμείς κοιμόμαστε όλοι…». Κι όπως καταλήγει, δε μιλάνε με Postit στο ψυγείο, αλλά «με μηνύματα στα κινητά. Είναι αυτή η πραγματικότητα».

Μιας και την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου εκείνος έχει πρεμιέρα με τη θεατρική παράσταση «Όταν σβήνουν τα φώτα» στο Θέατρο Πειραιώς 131 και από Τετάρτη μέχρι Κυριακή θα βρίσκεται και στο θεατρικό σανίδι, πώς θα τα καταφέρνει να δίνει όλον τον «Κου Κου» εαυτό του στην εκπομπή; «Τώρα είναι χειρότερα που έχουν πρόβες. Μετά υποτίθεται ότι είναι καλύτερα, είναι πιο μαζεμένο, είναι συνήθεια», αποκάλυψε η Κατερίνα.

Αλήθεια, το κοινό τι έχει βρει σε εκείνους και τους προτιμάει σαν εκπομπή; «Την τρέλα μας, τη χαρά, την ειλικρίνειά μας, το ενδιαφέρον μας γι' αυτό που κάνουμε, μια πραγματική συμπεριφορά, είμαστε πιο καθημερινοί άνθρωποι. Αισθάνονται κοντά μας, γιατί δεν προσποιούμαστε. Κάνουμε τη δουλειά αυτή και το χαιρόμαστε, θέλουμε και το κάνουμε! Κάποιες φορές και για το χιούμορ», είπε γελώντας ο Κρατερός και η Κατερίνα πρόσθεσε: «Και για τη θετική μας διάθεση και την τρέλα!».

Κάνοντας μια μικρή «αυτοκριτική», ο Κρατερός δήλωσε ότι «έχει πολύ μεγάλα περιθώρια αυτοβελτίωσης. Κάνω αυτήν τη δουλειά μόλις τρία χρόνια, είναι στα σπάργανα για μένα. Είναι όπως τα πρώτα κιλά που χάνεις, που τα πρώτα φεύγουν πολύ εύκολα, μετά είναι το δύσκολο. Εγώ λοιπόν είμαι στα πρώτα κιλά ακόμα. Έχω πάρα πολλά να μάθω. Το βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ως πρόταση να είμαστε μαζί με την Κατερίνα και να κάνουμε μια τέτοια εκπομπή, ως κάτι καινούργιο και διαφορετικό, που αντιμετωπίζω με την ίδια συλλογιστική του ηθοποιού που πάει να βρει έναν καινούργιο τρόπο έκφρασης».

Η Κατερίνα Καραβάτου από την πλευρά της, πρόσθεσε: «Κάθε φορά, κάθε άνθρωπος, ό,τι δουλειά κι αν κάνει, πρέπει να προσπαθεί να γίνεται καλύτερος και να βελτιώνεται. Έτσι κι εγώ θα ήθελα να σκέφτομαι για τον εαυτό μου ότι φέτος θέλω να είμαι καλύτερα από πέρυσι, από πρόπερσι κλπ. Και το προσπαθώ, βλέπω τις εκπομπές μας, είμαι μέσα στο κομμάτι της εκπομπής, θέλω κάθε φορά να ξεπερνάμε τον εαυτό μας, να γινόμαστε καλύτεροι, να κάνουμε κάτι καινούργιο, παρόλο που η πρωινή ζώνη είναι μια ζώνη σχετικά συγκεκριμένη - με την έννοια ότι υπάρχουν στήλες που τις θέλει το κοινό και μας αρέσουν πάρα πολύ. Αλλά ακόμα και σε όσα είναι συγκεκριμένα, θέλουμε να έχουμε το καλύτερο ή να γινόμαστε όσο καλύτεροι γίνεται. Για παράδειγμα, το ότι είναι μαζί μας η Άση φέτος είναι για εμάς ένα πάρα πολύ σπουδαίο και κομβικό κομμάτι της εκπομπής. Ο Λάμπρος ο Βακιάρος και ο Γιώργος ο Πορφύρης είναι άνθρωποι που βγήκαν μέσα από αυτόν τον σταθμό και το MasterChef είναι σημαντική βοήθεια. Οι συνεργάτες μας, ο Στέφανος, η Μαριλού και η Χρύσα το ίδιο! Με τον Στέφανο είχα ξανασυνεργαστεί στο ‘Κους Κους’, είναι πλέον ένας διαφορετικός Στέφανος, τη Μαριλού την ήξερα, έχει γράψει πάρα πολλά χιλιόμετρα στη δουλειά της, είναι η αποψή της βαρύνουσα, η Χρύσα, που είναι μια πρόταση του Δημήτρη Μακαλιά, γιατί δεν την ξέραμε, αλλά όταν είπαμε πώς θα επανδρώσουμε την ομάδα, μας την πρότεινε, την είδαμε στο Youtube και πάθαμε πλάκα κι όταν τη φέραμε, πάθαμε ακόμα μεγαλύτερη πλάκα, γιατί είναι πρόσωπο που δεν περιμένεις να δεις σε μια πρωινή εκπομπή. Κι επειδή είναι η πρώτη της φορά, νομίζω ότι ζει σε λούνα παρκ. Κι είναι όλοι μας οι συνεργάτες έτσι επιλεγμένοι: η συντακτική ομάδα… θα μπορούσα να μιλάω ώρες για τον καθένα τους. Κι όλο αυτό είναι ασφάλεια, γιατί η ασφάλεια σε δουλειές που είναι αμιγώς ομαδικές είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να νιώθει ένας παρουσιαστής όταν βγαίνει στον αέρα. Γιατί όταν αισθάνεσα ασφάλεια, μπορείς να ανθίσεις. Αλλιώς μαραζώνεις. Κι εμείς εδώ ανθίζουμε».

Και η ερώτηση για τον ανταγωνισμό της πρωινής ζώνης είναι αναπόφευκτη. «Όλες οι ζώνες έχουν πολύ μεγάλο ανταγωνισμό στην τηλεόραση. Εκτός κι αν παίζεις μόνος σου 2 με 4 το πρωί. Η νοοτροπία είναι ότι πάντα σκέφτεσαι και υπόλογίζεις πάρα πολύ όλους, αλλά πρέπει να είσαι επικεντρωμένος σε αυτό που εσύ έχεις αποφασίσει να κάνεις. Γιατί μετά μπορεί να χαθείς πολύ εύκολα στη μετάφραση. Φυσικά και ξέρεις τι γίνεται, ξέρεις ότι κρίνεσαι καθημερινά από τα νούμερα, ότι είναι μεγάλος ο συναγωνισμός, αλλά φυσικά και πρέπει να είσαι στοχοπροσηλωμένος», απάντησε η παρουσιάστρια της «Φωλιάς». Και ο Κρατερός πρόσθεσε: «Ακριβώς το ίδιο λέω κι εγώ με τα θέατρα: σε ένα οικοδομικό τετράγωνο, μπορεί να υπάρχουν τέσσερα θέατρα, ο καθένας παίζει τη δική του παράσταση. Δεν είμαστε ανταγωνιστικοί, είμαστε συναγωνιστικοί. Αυτό είναι το υγιές. Κι από εκεί και πέρα, το αποτέλεσμα θα φανεί».

Όσο για το τι άλλο έχουμε να περιμένουμε από εκείνους; Ο Κρατερός ξεκαθάρισε με χιουμοριστική διάθεση: «Δε θα κάνουμε τρίτο παιδί. Όχι γιατί δε θέλω εγώ, αλλά γιατί δε θέλει η Κατερίνα. Αστειεύομαι. Κάθε μέρα είναι διαφορετική, είναι καινούργια. Και κάθε μέρα ξεκινάμε με την ιδια και περισσότερη χαρά για να πετύχουμε το καλύτερο», με την Κατερίνα να λέει: «Νομίζω ότι δε χρειάζονται πολλά λόγια. Ήδη δουλεύουμε πολύ έντονα για να στηθεί κάτι που κάνει τα πρώτα του βήματα. Είμαι του step by step. Δεν κάνω ούτε βαρυσήμαντες δηλώσεις, ούτε θελω να λέω μεγάλα λόγια. Σιγά – σιγά με τη δουλειά μας προσπαθούμε να διασκεδάζουμε τον κόσμο. Θα θέλαμε η εκπομπή μας να είναι μια πολύ καλή πρόταση και να κρατάμε συντροφιά σε όσους περισσότερους τηλεθεατές γίνεται».

Και θα κλείσουμε με την ιδέα – προτροπή του Κρατερού Κατσούλη για την «Κου Κου» εκπομπή τους: «Αυτό που πρέπει να κάνει κανείς είναι να προσδεθεί και να το απολαύσει!».

Οπότε φύγαμε! 

Ρεπορτάζ: Κάσσι Φιλιππιτζή 

email:k.filippitzi@star.gr

 

 

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top