Ποια χώρα άλλαξε όνομα;

Το ανακοίνωσε ο βασιλιάς της

Ποια χώρα άλλαξε όνομα;

Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στον κόσμο, οι οποίοι μπορούν να αλλάζουν την ονομασία της χώρας τους. Ο βασιλιάς της Σουαζιλάνδης όμως, ο τελευταίος απόλυτος μονάρχης της Αφρικής μπορεί, και ανακοίνωσε σήμερα ότι η χώρα του θα αποκαλείται στο εξής «Βασίλειο του Εσουατίνι».

(O βασιλιάς Μσουάτι Γ’)

Ο μονάρχης ανακοίνωσε την επίσημη αλλαγή της ονομασίας σε ένα στάδιο κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την 50ή επέτειο από την ανεξαρτησία της χώρας.

Η αλλαγή ήταν απροσδόκητη, αλλά ο βασιλιάς Μσουάτι Γ’ αποκαλεί εδώ και χρόνια τη Σουαζιλάνδη ως Εσουατίνι, σύμφωνα με το BBC.

«Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι η Σουαζιλάνδη θα ξαναπάρει το αρχικό όνομά της. Όλες οι αφρικανικές χώρες όταν ανεξαρτητοποιήθηκαν ξαναπήραν το παλιό τους όνομα, εκείνο με το οποίο αποκαλούνταν πριν από την περίοδο της αποικιοκρατίας. Η Σουαζιλάνδη είναι η μοναδική χώρα που διατήρησε την ονομασία της περιόδου εκείνης. Κατά συνέπεια, από τώρα και στο εξής η χώρα θα αποκαλείται επισήμως Βασίλειο του Εσουατίνι» δήλωσε ο βασιλιάς.

Τι ξέρετε για τη Σουαζιλάνδη;

Το Βασίλειο της Σουαζιλάνδης είναι ένα μικρό κράτος της Νότιας Αφρικής, ανάμεσα στη Νότια Αφρική και τη Μοζαμβίκη. Η ονομασία "Σουαζιλάνδη" είναι μια μίξη των σουάτι και των αγγλικών.

Έχει έκταση 17.363 τ.χλμ. και πληθυσμό 1.391.385 κατοίκους, σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2018. Πρωτεύουσά της είναι η Μπαμπάνε. Η χώρα πήρε το όνομά της από τους Ζουάζι, μια φυλή Μπαντού.

Είναι ένα από τα φτωχότερα κράτη. Έχει πολύ χαμηλό προσδόκιμο ζωής, 52,57 χρόνια. Το ποσοστό λοίμωξης από τον ιό του AIDS είναι από τα υψηλότερα στον κόσμο.

Ο ανώτατος άρχοντας της χώρας, βασιλιάς Μσουάτι Γ΄, κυβερνά ως απόλυτος μονάρχης. Κατακρίνεται από την παγκόσμια κοινή γνώμη λόγω του προκλητικά πολυδάπανου τρόπου ζωής του σε μια τόσο φτωχή χώρα.

Ποιες χώρες έχουν αλλάξει όνομα;

Την εποχή της αποικιοκρατίας, οι αφρικανικές χώρες είχαν αλλάξει ονομασία. Όταν ανεξαρτητοποιήθηκαν οι περισσότερες επέστρεψαν στην αρχική τους ονομασία. Το Βελγικό Κονγκό έγινε"Ζαΐρ" και κατόπιν Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Νότια Ροδεσία μετονομάστηκε σε Ζιμπάμπουε και η Χρυσή Ακτή σε Γκάνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top