Ένταση στη Χειμάρρα! Νέες κατεδαφίσεις σπιτιών ομογενών

Αντιμέτωποι με τους αστυνομικούς οι κάτοικοι - ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17:29

Συνεχίζει την πολιτική της πρόκλησης η κυβέρνηση του Έντι Ράμα στην Αλβανία, προχωρώντας σε νέες αυθαίρετες κατεδαφίσεις ακινήτων ομογενών στη Χειμάρρα.

Από το πρωί της Τρίτης, η πόλη βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας, καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται εκεί, ώστε να πραγματοποιηθούν χωρίς καθυστερήσεις οι κατεδαφίσεις σπιτιών Ελλήνων Βορειοηπειρωτών.

Μπορεί το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αυλώνος, μετά από προσφυγή των κατοίκων, να αποφάσισε το πάγωμα των κατεδαφίσεων στο πλαίσιο του σχεδίου της κυβέρνησης Ράμα για την ανάπλαση της πόλης, όμως σήμερα πρωί πρωί μηχανήματα έκαναν της εμφάνισή τους και πρόλαβαν να κατεδαφίσουν ένα πρατήριο υγρών καυσίμων που ανήκει σε ομογενή, με την κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των ακινήτων που αναφέρονται στην απόφαση του Πρωτοδικείου.

Οι αντιδράσεις των κατοίκων ήταν έντονες, ενώ ενημερώθηκε τόσο η Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα, αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση Ράμα έχει βάλει στο στόχαστρό της κτίρια που στεγάζουν κυρίως επιχειρήσεις, με στόχο, όπως υποστηρίζουν, να τους στερήσουν από οικονομικούς πόρους και να τους αναγκάσουν να φύγουν από τη Χειμμάρα.

Ήδη η αστυνομία συνέλαβε τον ιδιοκτήτη του πρατηρίου που κατεδαφίστηκε, ενώ, νωρίτερα κατεδαφίστηκε και νεοαναγειρόμενη οικοδομή. 

 

Δείτε περισσότερα στο video
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top