Δραματική προειδοποίηση στη Φλόριντα! "Ο τυφώνας μας απειλεί, εγκαταλείψτε τα σπίτια σας - Κινδυνεύουμε"

Δεκάδες οι νεκροί και οι αγνοούμενοι - Τεράστιες καταστροφές - Πρωτοφανείς εικόνες - Πρώτη ανάρτηση: 08-09-2017 20:08

Ο κυκλώνας Ίρμα συνεχίζει το καταστροφικό του πέρασμα από την Καραϊβική, κατευθυνόμενος προς την Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχουν ως τώρα χάσει τη ζωή τους, ενώ οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες. Εκτός από τους νεκρούς από το πέρασμα του Ίρμα, έχουν αναφερθεί τουλάχιστον επτά αγνοούμενοι, ανάμεσα τους και μια τετραμελής οικογένεια βρετανών.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΦΛΟΡΙΝΤΑ 

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρικ Σκοτ ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής ότι όλοι οι κάτοικοι της Πολιτείας αυτής, η οποία αναμένεται ότι να πληγεί από τον καταστροφικό κυκλώνα  το πρωί της Κυριακής, «θα πρέπει να προετοιμαστούν να την εγκαταλείψουν σύντομα».

«Μην αγνοείτε τις εντολές εκκένωσης. Να θυμάστε: μπορούμε να ξαναχτίσουμε το σπίτι σας, δεν μπορούμε να ξαναχτίσουμε τη ζωή σας. Όλοι πρέπει να προετοιμαστούν για εκκένωση σύντομα», είπε ο κυβερνήτης της Φλόριντα στη δραματική προειδοποίηση του.

Η Φλόριντα έχει πληθυσμό 20.000.000,  αλλά μέχρι στιγμής οι εντολές υποχρεωτικής εκκένωσης αφορούν μόνο 1.000.000 ανθρώπους στην Πολιτεία αυτή και στη γειτονική Τζόρτζια.

«Αυτή η καταιγίδα είναι πανίσχυρη και θανάσιμη», επέμεινε ο Σκοτ ο οποίος έχει πολλαπλασιάσει τις τελευταίες ημέρες τις εκκλήσεις του προς τους κατοίκους να φύγουν από τις ζώνες που απειλούνται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

«Σήμερα είναι η ημέρα για να κάνετε το σωστό για την οικογένειά σας, να την οδηγήσετε στην ενδοχώρα για να είναι ασφαλής» συνέχισε ο κυβερνήτης, υπογραμμίζοντας για άλλη μία φορά ότι η έκταση του κυκλώνα είναι «μεγαλύτερη από την Πολιτεία μας στο σύνολό της».

Εν τω μεταξύ, στον Άγιο Μαρτίνο σπίτια και επιχειρήσεις κατέρρευσαν, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, οι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και τα βενζινάδικα καταστράφηκαν σε μεγάλο βαθμό. Γίνονται ήδη καταγγελίες για λεηλασίες και για ανθρώπους που κυκλοφορούν στους δρόμους με όπλα και ματσέτες. 

Στον Άγιο Μαρτίνο έχουν σταλεί 200 Ολλανδοί στρατιώτες που βοηθούν στην αποκατάσταση των ζημιών, ιδίως στο αεροδρόμιο και το κεντρικό λιμάνι, ώστε να καταστεί δυνατή η αποστολή περισσότερης βοήθειας για τους πληγέντες κατοίκους.

Στον Άγιο Βαρθολομαίο έχει διακοπεί η υδροδότηση και η ηλεκτροδότηση. Σκάφη εξαφανίστηκαν από τα λιμάνια στις Παρθένες Νήσους.

Τα νησιά Αντίγκουα και Μπαρμπούντα και Τερκς εντ Κάικος ισοπεδώθηκαν. Η έκταση της καταστροφής στην Μπαρμπούντα είναι δίχως προηγούμενο.  Ήδη η Βρετανία έστειλε ένα στρατιωτικό αεροσκάφος με βοήθεια για τους πληγέντες.

Η Ίρμα βρισκόταν το πρωί της Παρασκευής σε απόσταση περίπου 800 χλμ. νοτιοανατολικά του Μαϊάμι. Ο κυκλώνας κινείται δυτικά-βορειοδυτικά προς τις νότιες Μπαχάμες και βόρεια της Κούβας και στρέφεται βορειότερα, και θα προσεγγίσει την Φλόριντα την Κυριακή.   

Στο Μαϊάμι, εκατοντάδες κάτοικοι κάνουν ουρές στα καταστήματα για εμφιαλωμένο νερό και στα πρατήρια βενζίνης για καύσιμα. Στο Μαϊάμι-Φορτ Λόντερντεϊλ, οι ελλείψεις βενζίνης επιδεινώθηκαν χθες Πέμπτη, καθώς οι πωλήσεις ήταν πενταπλάσιες από το συνηθισμένο. Το ένα τέταρτο των βενζινάδικων της Πολιτείας έμεινε από καύσιμα.

Στο Παλμ Μπιτς, εκδόθηκε εντολή για την εκκένωση της έπαυλης Μαρ-αλ-Λάγκο, η οποία ανήκει στον Ντόναλντ Τραμπ.

ΒΙΝΤΕΟ ABC, USATODAY, CBSNEWS

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top