Έκκληση για λύση στο Κυπριακό κάνουν οι ΗΠΑ-«Νίκο και Μουσταφά πάμε για ιστορική συμφωνία»

Τα τηλεφωνήματα και το tweet του Αμερικανού αντιπροέδρου ενώ είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις στην Ελβετία

Έκκληση για λύση στο Κυπριακό κάνουν οι ΗΠΑ-«Νίκο και Μουσταφά πάμε για ιστορική συμφωνία»

Έκκληση για την επανένωση της Κύπρου έκανε ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πενς, σε τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, την ώρα που συνεχίζονται οι συνομιλίες για το Κυπριακό, στην Ελβετία.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ.Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ.Πενς για τις εξελίξεις στη Διάσκεψη για το Κυπριακό και τις προτάσεις που έχει καταθέσει και γραπτώς στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.Του ζήτησε δε να μιλήσει ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για το Κυπριακό με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη σύνοδο των G20, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο στο Αμβούργο.

Δείτε επίσης: Κρίσιμη συνεδρίαση για το Κυπριακό- Δεν πάνε προς το παρόν οι πρωθυπουργοί στην Ελβετία

Από τη μεριά του, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ζήτησε από τον κ. Αναστασιάδη να μεταφέρει στη Διάσκεψη τη στήριξη των ΗΠΑ στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την επίλυση του Κυπριακού, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις. 

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο είχε επίσης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί μετά την συνομιλία Πενς - Αναστασιάδη.

Ο κ. Πενς με tweet στον λογαριασμό του, λίγο αργότερα, αναφέρθηκε στις δύο τηλεφωνικές επαφές που είχε με Αναστασιάδη και Ακιντζί, προκειμένου να τους παροτρύνει να φτάσουν σε μια ιστορική διευθέτηση στο Κυπριακό.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top