"Σουλτάνος" κατά ΗΠΑ για τα εντάλματα σύλληψης φρουρών του

Τι μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη η ανταποκρίτρια του STAR Άννα Ανδρέου

"Σουλτάνος" κατά ΗΠΑ για τα εντάλματα σύλληψης φρουρών του

“Τί δίκαιο είναι αυτό;”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν για τις ΗΠΑ αντιδρώντας στην απόφαση για ένταλμα σύλληψης των φρουρών του σε σχέση με τα επεισόδια μπροστά από την τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον όταν ο ίδιος πραγματοποιούσε επίσκεψη στη χώρα στις 16 Μαίου. Ο Αμερικανός Πρέσβη Τζον Μπας κλήθηκε στον τουρκικό ΥΠΕΞ στον οποίο διαβιβάστηκε ότι η απόφαση είναι απαράδεχτη.

“Έβγαλαν απόφαση για σύλληψη των φρουρών μου. Τί νόμος είναι αυτός, τί δίκαιο; Θα δώσουμε τον πολιτικό και νομικό μας αγώνα”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος και πρόσθεσε:

“‘Ημουν στην Αμερική και ενώθηκαν η τρομοκρατική οργάνωση ΡΚΚ με την τους Φετουλαχιστές 40-50 μέτρα μπροστά μου κάνοντας διαμαρτυρία. Η αμερικανική αστυνομία δεν κάνει τίποτα, δεν τους ακουμπά. Αν άραγε κάτι παρόμοιο γινόταν στην Τουρκία ποια θα ήταν η στάση τους, το σκεφτήκατε;”

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης 12 φρουρών του. “Αν αυτοί οι φρουροί δεν με προστατεύσουν γιατί να τους πάω στην Αμερική μαζί μου; Θα προστατεύσω τον εαυτό μου με τον Αμερικανό Χανς και Τζωρτς;” είπε. 

Ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει ότι η αποφαση για τα εντάλματα συλλήψης είναι λάθος και πως τα επεισόδια μπροστά από την κατοικία της τουρκικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον οφείλονται στην μή λήψη των αναγκαίων μέτρων από τις τοπικές αρχές. 

 

Της Άννας Ανδρέου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top